România ar putea trimite două echipe în Liga Campionilor

Share:

România a mai adăugat o victorie în clasamentul coeficienţilor UEFA şi este foarte aproape ca din sezonul 2016-2017 să trimită două echipe în UEFA Champions League.

Steaua a câştigat meciul cu Rio Ave şi a adus 0,5 puncte la coeficientul de ţară (se dau 2 puncte la victorie, care se împart la 4, numărul de echipe înscrise în acest sezon), care a ajuns, astfel, la 4,125, cu care România ocupă locul 12 în acest sezon. Pe ultimii cinci ani, ierarhie care decide numărul echipelor participante în cupele europene, România ocupă locul 15. Poziţia asigură, din sezonul 2016-2017, două echipe în preliminariile UEFA Champions League (ambele în turul III, ultimul, preliminar) şi trei echipe în UEFA Europa League (câştigătoarea Cupei în turul III preliminar, ultimul, locurile 3 şi 4 în turul II preliminar).

România are şanse infime să ajungă pe locul 13, care asigură un loc direct în grupele UEFA Champions League şi unul în preliminarii, plus 4 locuri în Europa League. Poziţia este opcupată de Grecia, cu 30.100. Vestea bună este că urmăritoarele sunt la mare distanţă: Austria are 24,175, iar Croaţia, 22,500. Astfel, aproape sigur, vom avea două echipe în Champions league peste doi ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.