Tăriceanu: Campanie electorală, paralizată de anchete!

Candidatul independent la alegerile prezidențiale Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă după-amiază, în comuna prahoveană Măgureni, că această campanie electorală este „paralizată” de anchete, arestări și subiectul ofițerilor acoperiți, iar modul în care se derulează în ultima vreme aceste anchete „nu arată că justiția funcționează așa cum trebuie”, informează Agerpres.

„Nu știu cât de mult este urmărită campania pentru alegerile prezidențiale și cât de mult este ocupat spațiul public cu ceea ce se întâmplă acum, cu toate aceste anchete, arestări, audieri, procuratură, ofițeri acoperiți. Toată campania electorală este paralizată și nu știu dacă cetățenii vor avea în aceste condiții posibilitatea să evalueze programele candidaților, să discute, să urmărească, să vadă profilul candidaților. Am multe îndoieli în această privință”, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă se teme de ceva cu privire la ziua votului, el a afirmat că alegerile sunt „perturbate”, iar în acest context cetățenii nu au posibilitatea de a urmări candidații și de a face o alegere „pertinentă”.

„Mă tem că aceste alegeri, în loc să fie niște alegeri care să dea posibilitatea cetățenilor să urmărească candidații și să facă o alegere pertinentă, în cunoștință de cauză, sunt niște alegeri cum nu au mai fost din 1990 până încoace, perturbate de cu totul și cu totul alte lucruri. (…) Sigur, vorbim despre independența justiției și respect și independența, și justiția, trebuie să își facă treaba, dar nu mă pot abține să nu remarc că toate aceste lucruri se întâmplă exact acum, cu dosare care puteau să fie anchetate sau, mă rog, martorii anchetați de luni de zile, poate și mai mult”, a afirmat Tăriceanu.

El a făcut referire la dosarul fraudei la referendum, care este unul vechi, întrebându-se dacă audierile nu puteau fi făcute într-un alt moment. „Adică, discutăm despre frauda la referendum, nimic nu îmi repugnă mai mult decât frauda la alegeri, dar doi ani de zile nu au avut timp să îi ancheteze pe cei care i-au chemat acum, în miez de noapte, la anchetă la DNA? Lucrurile acestea nu arată că justiția funcționează așa cum trebuie, adică echidistantă, echilibrată, independentă”, a concluzionat Călin Popescu Tăriceanu, care a participat sâmbătă la Târgul de toamnă de la Măgureni.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.