Vremea nefavorabilă închide A2! Se lasă cu demiteri la CNADNR!

0

Directorul general al CNADNR l-a suspendat din funcţie, sâmbătă, pe inginerul şef Lucian Stan, de la Secţia de Drumuri Naţionale Bucureşti Sud, şi a dispus cercetarea disciplinară a acestuia şi a tuturor celor responsabili de întârzierea deszăpezirii pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa.

„Urmare reacţiei întârziate de a demara acţiunile de intervenţie cu utilaje de deszăpezire şi răspânditoare de substanţe chimice pentru prevenirea formării poleiului pe Autostrada A2, conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, prin directorul general Narcis Ştefan Neaga, a dispus următoarele: suspendarea din funcţie a domnului Lucian Stan, inginer şef, Secţia de Drumuri Naţionale Bucureşti Sud, pe perioada cercetării împrejurărilor care au condus la întârzierea demarării acţiunilor de intervenţie cu utilaje de deszăpezire şi răspânditoare de substanţe chimice pentru prevenirea formării poleiului pe Autostrada A2”, se arată într-un comunicat de presă al CNADNR.

Directorul CNADNR a mai dispus începerea imediată a cercetării disciplinare a lui Lucian Stan, precum şi aplicarea sancţiunilor corespunzătoare, după finalizarea cercetării.

De asemenea, Narcis Neaga a cerut să fie cercetaţi disciplinar toţi factorii responsabili de întârzierea acţiunilor de intervenţie cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a substanţelor chimice pentru prevenirea formării poleiului pe autostrada A2, iar cei găsiţi vinovaţi să fie sancţionaţi.

Circulaţia rutieră pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa a fost închisă sâmbătă, la ora 20.00 până la ora 22.00, între Bucureşti şi Fundulea (kilometri 10-36), din cauza zăpezii şi a poleiului. CNADNR preciza că măsura a fost luată în vederea evitării producerii accidentelor, în condiţiile în care condiţiile meteo sunt nefavorabile şi multe dintre maşini nu sunt echipate cu cauciucuri de iarnă.

Echipajele de intervenţie trebuiau să fie trimise pe autostradă pentru a curăţa zăpada depusă, însă acţiunea a fost întârziată.

Centrul Infotrafic a precizat că pe autostrada A2 s-a depus un strat de zăpadă de peste cinci centimetri şi pe unele segmente de drum s-a format polei, în condiţiile în care, de sâmbătă după-amiază, a nins viscolit între kilometrii 12 şi 105.

În ultimele ore au avut loc mai multe accidente pe autostrada A2, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, potrivit Centrului Infotrafic. Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Călăraşi şi Ialomiţa sunt, de sâmbătă seară până duminică, la ora 01.00, sub avertizare cod galben de ninsoare şi vânt puternic, stratul de zăpadă care se va depune în aceste zone putând ajunge la zece centimetri.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că, de sâmbătă, ora 16.00, până duminică, la ora 12.00, în toată ţara vor fi precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului. În sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 60-70 de kilometri pe oră

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.