Renault se așteaptă la încetinirea creșterii vânzărilor auto

0

Președintele director general al grupului auto francez Renault, Carlos Ghosn, a declarat sâmbătă că se așteaptă la o încetinire a ritmului de creștere a pieței auto europene în 2015, în condițiile în care piața își revine de pe urma crizei economice globale, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Ghosn, care în paralel este și directorul general de la Nissan Motor Co, susține că în acest an piața auto din Europa a înregistrat o creștere de 6%, cea mai bună performanță de după criza din 2007. „Mă aștept ca în 2015 revenirea pieței să continue”, a spus Ghosn la un forum economic organizat la Shanghai. „Nu mă aștept însă la o nouă creștere de șase procente. Cred că cererea va fi mai mică de șase procente, în linie cu ritmul de creștere al Produsului Intern Brut’ a mai spus Ghosn, fără a oferi estimări cu privire la evoluția vânzărilor grupului Renault.

Mulți constructori auto și-au îndreptat atenția spre China, cea mai mare piață auto din lume, după ce criza globală a condus la prăbușirea vânzărilor de automobile pe piețele din SUA și Europa. În prezent piața auto din China dă și ea semne de încetinire, însă Ghosn susține că Renault și Nissan sunt deciși să-și majoreze capacitățile de producție din China.

La finele anului trecut, Renault a semnat un acord cu compania chineză Dongfeng pentru a înființa o societate mixtă care va demara producția în 2016 cu o capacitate inițială de 150.000 de vehicule pe an. Nissan are deja un parteneriat cu firma de stat Dongfeng, al doilea mare constructor auto chinez. „Nu credem că încetinirea pieței din China va fi una pe termen lung deoarece fundamentele arată în continuare spre o dezvoltare bună a industriei” a spus Ghosn.

În luna septembrie 2014 vânzările de autovehicule în China au crescut cu doar 2,5% în ritm anual, cel mai mic ritm de creștere înregistrat în acest an, până la 1,98 milioane vehicule. Anul trecut în China au fost vândute 21,98 milioane vehicule.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.