Vremea rece a alungat turiştii de pe Valea Prahovei

0

Vremea deosebit de rece i-a făcut pe mulţi turişti să renunţe la weekend-ul la munte, hotelierii de pe Valea Prahovei spunând că numărul turiştilor din staţiuni este la jumătate faţă de cel înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute.

În condiţiile în care s-au înregistrat temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă a anului, mulţi turişti nu s-au încumetat să plece la drum şi au renunţat la a merge la munte în acest sfârşit de săptămână, informează Mediafax.

Conform reprezentanţilor hotelierilor din Buşteni şi Sinaia, numărul turiştilor care au mers la munte în acest weekend este la jumătate faţă de cel înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, spune că foarte puţini turişti au urcat pe platoul Bucegi în aceste zile, deşi vremea a fost frumoasă pe munte şi a permis ca trasele montane să fie deschise turiştilor.La munte nu a nins, iar circulaţia pe DN 1, pe Valea Prahovei, se desfăşoară în condiţii normale.

Salvatorii montani le recomandă celor care vor să urce pe munte în perioada următoare să se echipeze corespunzător, să aibă bateriile telefoanelor încărcate şi o sursă se lumină şi să nu se abată de la trasele marcate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.