Băsescu vrea scoaterea la iveală a vinovaţilor din dosarul EADS

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că s-ar bucura dacă ”ar ieşi” şi dosarul EADS, în contextul evoluţiilor din dosarul Microsoft, precizând că şi dosarul EADS, atunci când va fi gata pentru lucru, va face o altă parte de radiografie a clasei politice româneşti, informează Mediafax.

”Cred că DNA nu poate acţiona sezonier, oricine poate judeca că se putea amâna chemarea cuiva cu o săptămână, dar DNA nu se uită la scena politică. Asupra acestui lucru vă asigur, merg ca buldozerul înainte”, a spus Băsescu la  Adevărul Live.

El a precizat că acesta este semnul că justiţia este independendă, liberă de presiuni.”M-aş bucura dacă ar ieşi şi EADS”, a mai declarat Băsescu, precizând că este bine că lucrurile merg înainte.

Dacă ar apărarea suspiciunea că ceva se întâmplă şi, datorită preşedintelui nu se face o descindere, s-ar duce munca mea de zece ani. A fost un efort de izolare a justiţiei de presiunea politică şi mi-aş dori mult să închei mandatul cu această poză, că justiţia, după zece ani de mandat Băsescu, funcţionează fără să ţină cont de culoarea politică”, a arătat Traian Băsescu. El a mai afirmat că în acest moment, DNA este ”apolitică”, precizând că acest lcuru se întâmplă ”odată cu numirea lui Daniel Morar”.

Despre dosarul EADS, Traian Băsescu a spus că acesta este ”de asemenea un dosar care este în zona care radiografiază în continuare zona politică”.”Este necesar, pentru că populaţia nu va fi convinsă că are nevoie de o nouă clasă politică, dacă nu vede. Şi dosarul EADS, atunci când va fi gata pentru lucru, va face o altă parte de radiografie a clasei politice româneşti”, a arătat Băsescu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.