Borbely nu vrea să renunțe în ruptul capului la cota unică

Cota unică de impozitare de 16% nu se va schimba și nu se pune problema ca aceasta să se modifice cât timp UDMR este în coaliția de guvernare, a declarat marți vicepreședintele UDMR Laszlo Borbely, informează Agerpres.

„Suntem în campanie electorală și evident că, după părerea mea, a fost lansată de domnul Iohannis numai ca o declarație electorală. Din câte știm, și suntem în coaliție, nici vorbă ca să se renunțe la cota unică, noi suntem pentru această cotă unică, nici nu s-a pus problema și nici nu cred că va fi pusă problema. Introducerea cotei unice a fost o decizie bună și la vremea respectivă noi am susținut și eram acolo, la guvernare. Deci nu se va schimba această cotă unică până când noi suntem acolo, în coaliție”, a spus Borbely la RFI întrebat cum comentează recentul schimb de replici între Putere și Opoziție pe tema sistemului de impozitare.

Candidatul Alianței Creștin Liberale (ACL) la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat, duminică, faptul că, potrivit unor surse, la Ministerul de Finanțe se pregătește „o modificare amplă” a Codului Fiscal, care ar conduce la majorări de impozite și taxe și chiar la introducerea, începând din 2015, a impozitului progresiv.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că anul viitor nu va crește nicio taxă și niciun impozit.

„Deci vreau să spun foarte clar și să fac un apel la seriozitate, deși în ultimele zile am văzut foarte multă ipocrizie și neseriozitate din partea celor trei candidați ai domnului Băsescu — Elena Udrea, Klaus Iohannis și Monica Macovei: anul viitor nu schimbăm nimic la niciun fel de taxă. Nu se schimbă cota unică, nu se schimbă TVA-ul decât în jos, dacă reușim și cred că reușim să reducem TVA la 9 % pentru fructe, legume, produse bio și carne, nu se schimbă nimic din ceea ce privește filozofia fiscală. Tot ceea ce am adoptat până acum este încadrat în veniturile pe care le avem în acest moment. Dacă începem cu prostii și minciuni gen „tot TVA-ul îl ducem la 19 %, scădem cota unică la 10 %” — prostii și minciuni pe care le-am văzut la dl. Iohannis, pentru că dânsul nu cunoaște și nu știe — acelea ar fi 6,5 miliarde de euro pe care, sigur, nimeni nu le poate acoperi de undeva. Dar asta este dacă vine dânsul la guvernare, ceea ce cu siguranță nu se va întâmpla, pentru că nu îl voi numi prim-ministru, cum nu l-am numit nici vicepremier când și-a dorit acest lucru de curând, în februarie”, a susținut Victor Ponta.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.