Isărescu împarte portofoliile în CA al BNR

Share:

Mugur Isărescu, aflat la al cincilea mandat de guvernator al BNR, a preferat să preia personal coordonarea Direcţiei de politică monetară, aflată în mandatul anterior în portofoliul fostului viceguvernator Cristian Popa, după ce locul acestuia a fost preluat de Liviu Voinea, informează Mediafax.

Din această poziţie, guvernatorul va supraveghea direct stra­tegia de ţintire a inflaţiei, precum şi administrarea lichidităţii din sistemul bancar. În subordinea lui Isărescu, aflat la conducerea BNR de 24 de ani, a trecut şi direcţia de modelare şi prognoze macroeconomice, monitorizată anterior tot de Popa.

Cristian Popa, care a fost viceguvernator al băncii centrale timp de trei man­date consecutive – responsabil cu politica monetară şi relaţiile internaţionale şi artizanul strategiei de ţintire a inflaţiei implementată din 2005 de banca centrală -, a încheiat în 2014 acest capitol din cariera sa. El nu şi-a mai găsit loc în noua conducere executivă a BNR, candidatura lui fiind respinsă de Parlament.

Popa a fost înlocuit în noul consiliu de administraţie (CA) al BNR de fostul ministru al bugetului Liviu Voinea. Din cel de-al cincilea CA al BNR de după re­voluţie mai fac parte două nume noi – Gheorghe Gherghina şi Daniel Dăianu.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. […] monetara, dupa ce in 2009 a luat interventiile pe curs si pe dobanzi – stiri-presa-online.ro- Isarescu imparte portofoliile in CA al BNR – Cronica Romana- CA al BNR preia si politica monetara, dupa ce in 2009 a preluat […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.