Kim Jong-un, intervenţie chirurgicală la gleznă

0

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, care a lipsit de pe scena publică timp de şase săptămâni, după care a reapărut în urmă cu puţin timp, a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru înlăturarea unui chist la gleznă, au anunţat marţi serviciile de informaţii sud-coreene, citate de agenţia Yonhap.

Serviciul naţional de informaţii (NIS) le-a explicat deputaţilor că problema medicală a fost descoperită în mai şi că medici străini au fost aduşi la Phenian pentru a efectua operaţia în septembrie sau octombrie, relatează agenţia Yonhap.

Yonhap citează deputaţi din cadrul opoziţiei, precum şi din rândul majorităţii. NIS a informat de asemenea parlamentarii că liderul nord-coreean a retrogradat aproximativ 200 de ofiţeri ai armatei şi că 50 de persoane au fost executate în Coreea de Nord de la începutul anului.

Unele dintre aceste execuţii au legătură cu arestarea şi executarea în decembrie a unchiului lui Kim Jong-un, Jang Song-Thaek, mult timp considerat numărul doi în ierarhia regimului, potrivit serviciului sud-coreean de informaţii.

De la începutul lui septembrie şi până la 14 octombrie, liderul nord-coreean, care ar avea 30 sau 31 de ani, a dispărut complet de pe scena publică, după care a reapărut, sprijinindu-se într-un baston. Această lipsă a alimentat speculaţiile privind starea sa de sănătate şi referitoare la ipoteza unei lovituri de stat la Phenian.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.