Spectacolul „The One Born from a Tear”, la Iași

Share:

Spectacolul „The One Born from a Tear” care va avea loc miercuri seară va începe la ora 19 la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi. Intrarea este liberă deoarece spectacolul încheie Festivalul Muzicii Româneşti, organizat de Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, eveniment organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor.

 “Este o premieră absolută naţională, iniţial a fost teza mea de doctorat şi la doi ani de atunci am se pune în scenă. E o adaptare după basmul „Făt Frumos din lacrimă” de Mihai Eminescu şi este prima operă rock modernă din România. Muzica este făcută de mine şi a fost foarte greu să punem spectacolul în scenă pentru că nu există nici un compromis, totul este live. Este vorba de participarea efectivă a unui număr de 60 de oameni, plus corul Conservatorului, unde sunt în jur de 30 de persoane, plus Secţia ritmică unde mai sunt încă 14. Un spectacol de mixtură stilistică, deoarece este vorba de rock, operă şi muzică simfonică, este o producţie autohtonă. Au mai fost spectacole, însă importate, nu cu artişti români”, a declarat Dan Spînu, iniţiatorul şi organizatorul spectacolului.

Printre solişti se numără Andra Botez, Mihai Popistaşu, Alexandru Grosu, Alexia, Cristina Toşu, alături de ei, orchestra şi corul Universităţii de Arte, clasa de balet a Colegiului „Octav Băncilă” şi o secţie ritmică cu adevarat explozivă.

Spectacolul este produs de Dan Spînu şi Romeo Cozma, în regia Cosminei Rusu şi Dan Spînu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.