Băsescu nu crede că Udrea poate câştiga alegerile

Share:

Candidatul PMP la prezidenţiale, Elena Udrea, a declarat, marţi seara, că preşedintele Traian Băsescu încearcă să-şi ia o marjă pentru situaţia în care nu ar intra în turul doi al prezidenţialelor prin afirmaţia că nu este naiv în privinţa şanselor acesteia de a câştiga alegerile.

„Eu făceam un calcul, acum domnul preşedinte văzând cum curg lucrurile probabil că încearcă să îşi ia o marjă pentru situaţia în care nu aş intra în turul II. Eu spun că meciul se joacă întotdeauna până în ultima secundă. Aşa cum că se întâmplă lucrurile în campanie orice este posibil, este posibil să intru în turul II cu Iohannis, este posibil să intru în turul II cu Victor Ponta, aşa cum se întâmplă lucrurile în acest moment orice este posibil până în ultima clipă. Eu cred că sunt categoric cel mai bun dintre cei 14 candidaţi”, a declarat Elena Udrea, marţi seara, la Digi 24.

În opinia sa, e normal ca preşedintele Traian Băsescu să o şi critice.”E normal să mă şi critice preşedintele. Mă ajută că preşedintele Băsescu a ales să mă susţină pe mine dintre toţi cei 14 candidaţi şi îi mulţumesc pentru lucrul acesta. Eu consider că a avut şi are motive pentru care merge alături de Elena Udrea în campanie şi dacă nu ar exista şi critici în toată această susţinere, atunci probabil că ar fi mai puţin solidă. Ea este o susţinere argumentată. Sunt şi lucruri pe care le consideră foarte bune şi lucruri pe care consideră că aş putea să le îmbunătăţesc”, a spus Udrea.

În privinţa sloganului folosit în campanie, ea a arătat că „nu e neapărat de rău într-o campanie ca un slogan să nască interpretări, cel mai rău este să treacă neobservat”. “Faptul că un slogan naşte interpretări eu zic că este bun, mai ales când nu eşti locul I sau locul II de la început. Pe de altă parte, depinde ce interpretări? Dacă sunt interpretări aşa cum am auzit pe la jurnaliştii celebrii, atunci eu spun că este doar în mintea lor, eu nu pot să iau în calcul mintea fiecăruia dintre cei care vor să analizeze sloganul meu”, a punctat Udrea.

Ea a adăugat că îşi asumă să spună că este „bună pentru România”. „Sloganul este un slogan cu care mi-am asumat să înfrunt prejudecăţile şi stereotipurile, adică mi-am spus aşa, să ştiţi că şi eu am avut reţineri, de asta am şi întârziat campania. Vreo săptămână nu am vrut să dau drumul la această campanie pentru că eu nu eram sigură că pot să îmi asum tocmai eventualele judecăţi de tipul celor pe care le ştim. Dacă despre un bărbat poţi spune că este bun pentru România, de ce să nu poţi să spui şi despre o femeie că este bună pentru România? Îmi asum să spun că sunt bună pentru România şi că sunt cea mai bună dintre candidaţi să devin preşedintele României. Dacă cineva consideră că acest slogan este nepotrivit din anumite considerente, atunci în funcţie de ce e în mintea fiecăruia constat că aşa sunt şi considerentele pe care le invocă”, a conchis Elena Udrea.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat marţi că o susţine pe Elena Udrea la alegerile prezidenţiale din convingere, arătând însă că speră ca aceasta să obţină un rezultat acceptabil la acest scrutin pentru consolidarea PMP. “Pe Elena Udrea o susţin din convingere. Nu mă treceţi în categoria naivilor care cred că Elena Udrea poate câştiga alegerile prezidenţiale. Pentru mine este foarte important ca Elena Udrea să obţină un rezultat acceptabil pe care să se poată consolida PMP, pentru că este un partid mult prea firav cu care nici nu a vrut nimeni să se alieze, după cum bine ştiţi”, a declarat şeful statului la Adevărul Live.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.