Bombă aruncată din Germania: Udrea, implicată în afacerea EADS!

Candidatul la președinția României, Elena Udrea ar fi implicată în scandalul EADS-Microsoft.  Informația a fost lansată de jurnaliștii de la publicațiile Huffington Post și Der Freitag, care susțin că firele afacerii ar merge până la cancelaria Angelei Merkel.

În speță este vorba de jurnalistul de origine română  Vlad Georgescu de la ediția în limba germană a site-ului Huffington Post  a publicat un articol despre dosarul de corupție EADS, material preluat și de Der Freitag.

Într-un amplu articol privind dosarul EADS,  descris ca fiind “cel mai mare scandal de corupție din istoria Uniunii Europene”,se menționează că în actele procurorilor  apar nume grele de la Berlin. Printre cei enumerați se află fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schroder, și fostul coordonator al Pactului de Stabilitate în sud-estul Europei, Bodo Hombach.

Printre persoanele care ar avea legătură cu acest scandal s-ar număra și Elena Udrea Ioan Rus, dar și oamenii de afaceri Ion Țiriac și Klaus Mangold. Toți cei implicați în  dosarul EADS ar fi primit mită  peste 60 de milioane de euro. Despre protejata lui Traian Băsescu, jurnaliștii germani scriu că este una dintre cele mai proeminente figuri din acest joc. Elena Udrea a declarat la Fisc mita de 9 milioane de euro primită de fostul ei soț, drept credit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.