Poroşenko este aşteptat în Moldova, în noiembrie

 Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko este aşteptat în noiembrie într-o vizită în Republica Moldova, a anunţat un comunicat al Preşedinţiei de la Chişinău, în urma unei convorbiri telefonice între şefii celor două state.

Potrivit comunicatului, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, au convenit, într-o convorbire telefonică, intensificarea cooperării în privinţa parcursului european al celor două ţări, informează Mediafax.

În acest context, preşedintele Petro Poroşenko şi-a exprimat disponibilitatea de a face o vizită la Chişinău în cursul lunii noiembrie. De asemenea, preşedintele Republicii Moldova l-a felicitat pe omologul său ucrainean pentru victoria forţelor proeuropene la alegerile parlamentare desfăşurate duminică în Ucraina.

Actualul preşedinte al Ucrainei s-a născut la Bolgrad, în Basarabia de Sud, localitate aflată în prezent la graniţa cu Republica Moldova. Aici a învăţat limba română, pe care, potrivit apopiaţilor săi, o vorbeşte destul de bine.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.