SUA consolidează măsurile de securitate în clădirile federale

Share:

Statele Unite au anunţat marţi consolidarea măsurilor de securitate în clădirile federale din cauza unor ameninţări cu atentate, o decizie luată la o săptămână de la atacurile care au costat viaţa a doi militari în Canada.

Ministrul pentru Securitate Internă Jeh Johnson a luat această decizie în urma „apelurilor repetate ale unor organizaţii teroriste la atacarea” Statelor Unite, informează Mediafax. Într-un comunicat, el a anunţat că aceste măsuri, care nu vor fi precizate şi vor fi constant reevaluate din motive de securitate, vor fi luate în diverse clădiri guvernamentale de la Washington şi din alte oraşe americane importante.”Având în vedere evenimentele din lume, prudenţa ne dictează sporirea vigilenţei în protejarea unor obiective guvernamentale şi a personalului nostru”, a adăugat ministrul.

FPS, agenţia federală însărcinată cu implementarea acestor măsuri, este responsabilă de 9.500 de clădiri federale frecventate de 1,4 milioane de persoane în fiecare zi.

Miercurea trecută, caporalul Nathan Cirillo a fost ucis la Ottawa de gloanţele unui atacator, împuşcat cu cinci minute mai târziu de poliţie. Subofiţerul Patrice Vincent a fost zdrobit la Saint-Jean-sur-Richelieu (Quebec) de maşina lui Martin Rouleau-Couture, un aspirant la jihadism, împuşcat la rândul său la câteva minute după atac de forţele de ordine.

Canada este membră a coaliţiei internaţionale contra organizaţiei jihadiste Stat Islamic.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.