Învățăturile lui Codrin Ștefănescu pentru Ludovic Orban

Share:

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, afirmă că, înainte de a formula o plângere împotriva candidatului la prezidențiale Victor Ponta, liberalul Ludovic Orban și alți reprezentanți ai ACL „ar trebui să depună o plângere împotriva lor”, informează Agerpres.

„Eu îl sfătuiesc pe Ludovic Orban și pe mulți alții din așa-zisa noua alianță de Dreapta ca înainte de a formula această plângere împotriva viitorului câștigător de la prezidențiale să își depună plângeri și pentru ei. Au două variante în sensul asta: să își depună plângeri unul împotriva altuia sau mai bine să inițieze un autodenunț în bloc, pentru că românii știu deja care este realitatea și se simt pur și simplu ridiculizați când văd astfel de inițiative venite din partea unor personaje care au fost părtașe la dezastrul din perioada guvernării băsiste”, a afirmat Ștefănescu într-un comunicat transmis joi.

El susține că intenția ACL de a depune o plângere împotriva lui Victor Ponta „ar fi pur și simplu hilară, dacă nu ar fi pe fond pur și simplu o mizerie”.

„Adică, alianța PNL-PDL, care cuprinde la vârf personaje atât de bogate încât cumulul averilor acestora taie respirația și celor de pe Wall Street, vine cu o astfel de inițiativă care reprezintă o inimaginabilă sfidare la adresa bunului-simț. Mulți dintre ei, cei de la vârful PNL și PDL, nici măcar nu au avut intenția vreodată sau bunul simț de a justifica sau de a da o explicație logică asupra averilor colosale pe care le-au acumulat doar din indemnizații de parlamentari sau de foști angajați ai statului. Prin urmare, gașca formată din Videanu, Berceanu, Blaga și Iohannis — nu mai știm câte case, precum și alți bogătani proveniți din grămada foștilor miniștri ai guvernelor băsiste, care azi dau cu subsemnatul pentru șpăgi de sute de milioane, are tupeul inimaginabil să se plângă la PÎCCJ de apartamentul în care locuiește Victor Ponta cu familia”, a mai spus Codrin Ștefănescu.

Vicepreședintele PNL Ludovic Orban a anunțat joi că a luat decizia de a sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) în cazul candidatului PSD-PC-UNPR la prezidențiale, premierul Victor Ponta, pentru fals în declarații.

„Am luat decizia de a sesiza PÎCCJ privitor la comiterea infracțiunii de fals în declarații de către Victor Ponta cu ocazia completării declarației de avere în mod mincinos. Victor Ponta este, împreună cu familia sa, proprietar a șapte case și a multor alte proprietăți care nu sunt scrise în declarația de avere în integralitatea lor, iar omiterea includerii timp de patru ani în declarația de avere a întregii averi deținute de Victor Ponta împreună cu familia sa constituie infracțiunea de fals în declarații, care este prevăzută în Codul penal, articolul 292”, a spus Orban, într-o conferință de presă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.