Ponta nu o vrea pe Udrea retrasă din cursa prezidenţială

Share:

Candidatul PSD-UNPR-PC în alegerile prezidenţiale, premierul Victor Ponta, susţine că, în opinia sa, Elena Udrea sau vreun alt contracandidat al său nu ar trebui să se retragă din cursa pentru Palatul Cotroceni înainte de primul tur, informează Agerpres.

„Nu ştiu ce spune doamna Udrea şi cred că nu trebuie să se retragă nimeni până duminică. După duminică se vor retrage cei 12 care nu intră în turul doi”, a declarat Ponta, miercuri seară, la Sala Palatului.

Întrebat dacă a scăzut în sondaje, Victor Ponta, a reafirmat că scorul propus este similar cu cel obţinut de PSD la alegerile europarlamentare, respectiv 37,5%.”Am văzut că urmează să vină şi dna Merkel în campania dlui Johannis. Am înţeles că va lua 35%, foarte bine (n.r. – Klaus Johannis), o să vedem duminică seară. Obiectivul nostru nu este 35%, ci scorul nostru de la europarlamentare – 37,5%. Dacă va fi mai mult, ne bucurăm, dacă va fi mai puţin, sigur…. Vă reamintesc că dl Johannis a pus mâna pe PNL pentru că dl Antonescu şi-a asumat 20% la europarlamentare şi nu a luat şi, fiind un om de onoare, şi-a dat demisia. Eu cred că şi dl Johannis, dacă nu ia 35%, nu ştiu ce face – îşi dă demisia, nu mi-e clar. Duminica seară va fi cel mai bun sondaj, şi anume votul”, a arătat preşedintele PSD.

Candidatul PMP la prezidenţiale, Elena Udrea, a declarat că, deşi în ultima perioadă a primit multe solicitări de a se retrage din cursa pentru Cotroceni în favoarea unui candidat de dreapta, nu o va face.

„În ultimele 48 de ore, personal, la partid, în teritoriu, pe surse, direct, oficial, neoficial mi se propune, mi se cere să renunţ la candidatură în favoarea unui candidat. Este încă o probă că bătălia care se duce în acest moment este pentru a muta electoratul Elenei Udrea în favoarea unui candidat de pe primele două locuri, şi anume Victor Ponta sau Klaus Johannis. (…) Celor care aşteaptă să mă retrag – nu mă retrag din această competiţie. Celor care au avut şi au încredere în Elena Udrea – să meargă să voteze duminică”, a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, Elena Udrea.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.