Frunda crede că majoritatea ungurilor vor vota cu Ponta în turul II

Share:

Consilierul onorific al premierului, Gyorgy Frunda, membru al UDMR, susţine că “balanţa” înclină în favoarea lui Victor Ponta în ceea ce priveşte susţinerea în turul doi al prezidenţialelor din partea Uniunii, transmite Agerpres.

“Eu sper ca UDMR-ul să susţină pe cineva, să aducă o decizie. E o situaţie destul de grea. Pe de o parte, UDMR este membră a Partidului Popular European şi din acest punct de vedere este o înclinare spre domnul Iohannis, dar din ceea ce am văzut în campanie şi în ultimii doi ani, balanţa înclină în favoarea domnului Ponta. De ce? Atât timp cât UDMR-ul nu a fost la guvernare, din decembrie 2012 până în primăvara acestui an, Guvernul domnului Ponta l-a lăsat secretar de stat pe domnul Kiraly Andras la Educaţie, l-a lăsat pe Asztalos Csaba la şefia Consiliului pentru Combaterea Discriminării şi a lăsat câţiva politicieni UDMR în poziţie, ca problemele legate de minorităţi să fie văzute de ei, să-şi spună punctele de vedere. A fost o atitudine corectă faţă de comunitatea maghiară din România”, a declarat, vineri, la RFI, Gyorgy Frunda, întrebat pe cine va susţine UDMR în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Pe de altă parte, Frunda a afirmat că Iohannis este o “dezamăgire”.”Domnul Iohannis, când s-a lansat, a spus cu fermitate că el se simte român înainte de toate, că nu acceptă nici o formă de autonomie, a avut un discurs în care el voia să pară mai român decât românul, cu neînţelegere, cu ţinerea la distanţă a minorităţii maghiare. A fost o decepţie pentru conaţionalii mei unguri din România. De aceea, eu cred că marea majoritate a ungurilor care vor merge la vot vor vota în turul doi cu Victor Ponta, dar eu cred că mulţi dintre ungurii din România nu se vor duce la vot, pentru că vor trebui să aleagă între Victor Ponta, faţă de care au rezerve, mai mult faţă de partid, faţă de politica PSD-ului, decât faţă de persoană, iar pentru cei mai mulţi, din ceea ce am văzut şi am discutat, domnul Iohannis este o dezamăgire”, a conchis Frunda.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.