Macovei n-o mai are la suflet pe Udrea

0

Monica Macovei a cerut, joi, ca DNA să o ia la verificat pe Elena Udrea, opțiunea președintelui României, Traian Băsescu, pentru alegerile prezidențiale din acest an, informează cotidianul Ring.

“Vedem acum, odată cu anchetele DNA, încrengătura transpartinică dintre politicieni pentru corupţie şi furt. Dosarul Microsoft vizează nouă foşti miniştri din patru guverne şi nume importante din familii din politică: Hrebenciuc, Ilie Sârbu – tata socru, Cocoş – fostul soţ al Elenei Udrea.”, a spus Macovei.

Fostul ministru al justiției a insistat în ceea ce o privește pe fosta șefă a cancelariei prezidențiale a lui Băsescu Traian: ”(…) Am citit că DNA a lucrat şi în dosarul «EADS», unde sunt vizaţi şi alţi politicieni, inclusiv Elena Udrea, Ioan Rus şi alţii. (…) Înţeleg că, din stenogramele publicate în dosarul «Microsoft», a rezultat şi faptul că doamna Udrea ştia de toate aceste afaceri (n.r. – vezi replica lui Cocoş «Am vorbit şi cu Elena şi a zis: foarte bine!»), deci nu era străină de ele.”

În opinia lui Macovei, ” De aceea, spun că este normal să fie investigaţi absolut toţi politicienii, sau oamenii de afaceri sau oricine a încălcat legea şi a fost implicat în acte de fraudare a banului public şi de corupţie. Sigur, pentru mai mulţi candidaţi, se pune întrebarea de unde au banii, de unde au atât de mulţi bani de campanie: zeci de milioane de euro. Şi întrebarea asta se pune şi la doamna Udrea, şi la domnul Ponta, şi la domnul Iohannis. Pentru că orice finanţare într-o campanie electorală din bani necinstiţi îşi cere răsplata: un contract, o funcţie… Şi de asta România merge prost de 25 de ani(…) Procurorii DNA trebuie să verifice de unde provine suma de 9 milioane de euro din declaraţia de avere a doamnei Elena Udrea. Că, dacă ai lucrat la stat, la Cancelaria prezidenţială şi pe urmă ca ministru, nu ai de unde să ai 9 milioane de euro!”, ne-a declarat ieri, în exclusivitate, Monica Macovei.
Aspiranta la fotoliul pe care acum se află Traian Băsescu a ţinut să mai precizeze: “Vreau să vă reamintesc că anchetele DNA sunt astăzi posibile pentru că în 2005 eu am creat DNA şi am pus preţ pe independenţa judecătorilor şi a procurorilor. Cel mai important lucru este ca acum să ne luăm înapoi banii furaţi de aceşti politicieni”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.