Peste un milion de fermieri vor avea subvenții

Share:

Dosarele privind subvențiile celor 1.027.000 de fermieri au fost aprobate, iar 90% din plăți au fost operate, a declarat vineri vicepremierul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prezent la conferința Romanian Organic Forum desfășurată în cadrul târgului Indagra 2014, informează Agerpres.

„Pentru că suntem pe data de 31 și am promis că până astăzi facem toate plățile, în primul rând vreau să vă spun că am reușit să finalizăm plățile pentru motorină, pentru trimestrul II. Sunt 124 de milioane de lei care sunt deja în conturile fermierilor. Ieri am început și astăzi finalizăm și plata pentru cei care au rentă viageră, cea de-a doua tranșă. Este vorba de 13.000 de fermieri cu o valoare de 24 de milioane de lei.

Plățile pe suprafață, așa cum am promis am venit anul acesta cu o măsură excepțională, să plătim în avans. Regulamentul european permite plata de la 1 decembrie. Am venit și anul acesta cu această plată excepțională, a avansului din data de 16 octombrie. Vreau să vă spun că marea parte, peste 90% dintre fermieri deja au ordinele de plată semnate, operate și o mare parte au banii în cont”, a spus Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a declarat că mai există un număr mic de fermieri care vor primi banii în cont vineri, sâmbătă, posibil și luni. „Cert este că toate dosarele celor 1.027.000 de fermieri au fost aprobate, procesate, au intrat în baza de date și peste 90% dintre aceștia au deja plățile operate”, a precizat Daniel Constantin.

De asemenea, șeful de la Agricultură a spus că fermierii primesc 69 de euro pentru fiecare hectar pe care îl lucrează. Plata în anul 2014 este de 159 de euro pe hectar bani care intră conturile fermierilor. Potrivit ministrului Agriculturii, plata europeană a crescut de anul trecut de la 139 la 159 la care se adăugă 21 de euro de la bugetul de stat. Acum fermierii primesc avansul de 69 de euro, iar diferența o vor primi începând cu 1 decembrie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.