Ponta vrea răspunsuri de la Băsescu referitoare la Udrea

0

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că președintele Traian Băsescu trebuie să spună care serviciu secret a încălcat legea prin realizarea unor fotografii cu Elena Udrea și șefa DIICOT, Alina Bica, la Paris, informează Agerpres.

„Spre deosebire de doamna Udrea, care poate să spună ce vrea și poate să meargă unde vrea, e o femeie liberă încă, domnul Băsescu încă este oficial președinte în funcție, chiar dacă nelegitim. Un președinte în funcție, chiar și ilegitim, chiar și iresponsabil, nu poate vorbi ca doamna Udrea, să zică în general. Trebuie să spună „serviciul X a încălcat legea”, că urmărirea unei persoane care, sigur, nu a încălcat legea e ilegală. Nu spui în general. (…) Trebuie să spui care serviciu — SIE, SRI, 0962. Altfel, să te duci la televizor și să fii la fel de neserios ca doamna Udrea e extrem de grav pentru un președinte, chiar și ilegitim, care încă are semnătura și ștampila de președinte, e adevărat, din fericire, pentru puține zile de acum încolo”, a afirmat Ponta la Palatul Victoria.

Întrebat dacă e o cutumă ca șeful statului să aibă întâlniri în campania electorală cu șefii de servicii și discuții despre implicarea lor în campania electorală, Ponta a răspuns: „Nu cunosc acest lucru, întrucât nu am fost șef al statului până acum. Ceea ce pot să vă spun sigur, ca președinte al României nu voi face ce a făcut Traian Băsescu, și anume, nu voi cere serviciilor de informații să mă ajute pe mine sau pe favoritele mele în campania electorală. Asta este categoric împotriva spiritului Constituției și, dacă serviciile de informații au rămas neutre și nu l-au sprijinit pe Traian Băsescu și pe doamna Udrea, o să le felicit pentru asta”.

Președintele Traian Băsescu a declarat joi seară, într-o emisiune la B1 TV, că fotografiile cu Elena Udrea la Paris sunt o nouă „probă” că „serviciile secrete” s-au implicat în această campanie electorală.

Șeful statului a susținut că este foarte puțin probabil ca imaginile să fi fost suprinse de paparazzi, deoarece se vede că acestea au fost făcute „de sus” de o persoană care știa că Elena Udrea va ajunge la Paris și chiar și la cel hotel va fi cazată.

Băsescu a adăugat că ceea ce atrage în mod deosebit atenția este faptul că, deși vizita Elenei Udrea la Paris a avut loc în luna februarie, facturile pentru cazare au apărut după șapte luni.

El a apreciat că în această „operațiune” au fost implicate „un serviciu român și unul francez”.

Șeful statului a mai spus că niciun serviciu de informații român nu putea cere de la recepția hotelului chitanțele din urmă cu șapte luni și că Udrea „are mulți adversari puternici”, dar niciunul capabil de a obține singur aceste documente.

Traian Băsescu a concluzionat că Udrea a fost „spionată” și că aceasta ar trebui să dea în judecată hotelul, deoarece a furnizat informații legate de viața ei privată.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.