Românii din Noua Zeelandă au început să voteze

0

Votul în alegerile prezidenţiale din România începe în afara țării, la secția de votare din Noua Zeelandă (Auckland), în cursul serii de sâmbătă, la ora 20,00, ora României (ora 7,00, ora locală), și se termină la secțiile de votare de pe coasta de Vest a SUA și Canada (Vancouver) în cursul dimineții de luni, ora 7,00, ora României (ora 21.00, ora locală), potrivit MAE român.

MAE român, în vederea unei informări corecte și operative cu privire la procedura electorală, a creat pe site-urile instituției, ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare, de la mijlocul lunii septembrie, o secțiune special dedicată alegerilor prezidenţiale din 2014.

Toate detaliile privind procedura de vot sunt disponibile accesând „Ghidul alegătorului român din străinătate”, material realizat de MAE român în colaborare cu AEP, disponibil și el în cadrul aceleași secțiuni. Detaliile despre votul românilor din străinătate pe secţiunea http://www.mae.ro/prezidentiale-2014

De asemenea, MAE român a informat că, din cauza diferenţelor de fus orar, nu românii din România, ci românii din Australia vor fi primii care vor vota. Acest lucru se va întâmpla sâmbătă, începând cu ora 20:00, ora României ce corespunde orei locale 7:00 şi se va încheia luni, la ora 7:00, ora României, cu votul de pe coasta de Vest a Statelor Unite şi Canada.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.