Dan Diaconescu nu a putut vota la Liceul “Jean Monnet”

0

Preşedintele fondator al PPDD, Dan Diaconescu, a venit, duminică, să-şi exercite dreptul de vot la o secţie de votare ce funcţionează la liceul „Jean Monnet”, el precizând că nu a putut vota aici, membrii biroului secţiei de votare interpretând legea în acest sens.

„E o premieră totală de televiziune, trebuie să puneţi breaking news, nu aveţi încotro: Dan Diaconescu nu poate vota”, a spus Diaconescu.

Solicitat de jurnalişti să spună de ce, Diaconescu a răspuns: „Nu ştiu, am primit câteva explicaţi de la doamnele din comisie şi de la un domn prin telefon, de undeva mai de sus. E un sistem pe care trebuie să-l schimbăm de 25 de ani încoace…”.

Întrebat de ce nu a putut vota, concret, Diaconescu a spus că nu poate explica.„Nu vă pot explica. Mi s-a explicat că dacă am paşaportul în vigoare aş putea vota oriunde în străinătate. Dacă am rezidenţă, cum e cazul meu, italiană, aş putea vota doar în Italia. Dacă am buletin de Bucureşti, ar trebui să votez acolo unde e adresa din buletin. Atenţie, eu am domiciliul flotant aici, pe o stradă din apropiere. Am domiciul stabil pe o stradă din Militari”, a spus Diaconescu. „În baza dreptului de a candida la Preşedinţie, aveam dreptul să votez oriunde. Aşa spune clar legea, dânşii au interpretat-o în alt fel. Eu aş putea să votez oriunde, aveam dreptul să votez în această zonă. Vom vorbi cu juriştii noştri, o să-mi încerc norocul într-o altă secţie din proximitate”, a mai spus Dan Diaconescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.