Ponta-Tăriceanu, tandem-surpriză pentru turul II?

Potrivit unor surse din PSD, nu este exclus ca Tăriceanu să fie propunerea-bombă a lui Ponta pentru funcţia de premier. Disperarea lui Ponta şi a colegilor din PSD în a obţine mandatul de preşedinte a atins accente cronice. Varianta Tăriceanu premier parte mai probabilă decât oricând!

De altfel, premierul Victor Ponta a spus, duminică seară, după închiderea urnelor, că marţi se va întâlni cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare, iar împreună vor anunţa persoana sau persoanele care pot conduce ”un guvern al României pe baza proiectului USL”. ”Marţi mă voi întâlni cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare şi împreună vom anunţa persoana sau persoanele care pot conduce un guvern al României pe baza proiectului USL”, a spus Ponta, menţionând că USL a câştigat alegerile în 2012. De asemenea, el s-a declarat convins că schimbarea începută în 2012 poate fi dusă ”la capăt”, informează Mediafax.

La rândul său, candidatul independent Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, după închiderea procesului electoral, că voturile pe care le-a primit în primul tur înseamnă o anumită obligaţie, astfel că, după o consultare a structurilor de conducere PLR, se va lua o hotărâre privind votul pentru turul II. Interesant este faptul că această şedinţă va avea loc tot marţi!

Tăriceanu a arătat că această campanie electorală a fost pentru el un moment în care a încercat să comunice cu cetăţenii şi să le explice cum vede evoluţia României în viitor. Despre rezultatul alegerilor, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că, deocamdată, acesta este numai la nivelul exit-poll-urilor şi că aşteaptă cu multă înfrigurare rezultatele după numărarea voturilor, care vor fi prezentate cel mai probabil mâine dimineaţă.”Până atunci, doresc să spun că voturile pe care le-am primit înseamnă din partea mea şi a colegilor o anumită obligaţie. Va trebui, după o consultare pe care o voi face la nivelul structurilor de conducere ale partidului, să luăm o hotărâre cum să votăm în turul II şi cum să îndemnăm pe votanţii şi pe simpatizanţii noştri să voteze”, a anunţat Tăriceanu.

Cum votanţii lui Udrea şi Macovei sunt inaccesibili pentru Ponta, voturile lui Tăriceanu devin indispensabile pentru ca şansele lui Ponta să se menţină la o cotă acceptabilă!

 

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Un Alegator Revoltat spune

    Constat ca ati fost singurul din presa scrisa care a intuit ca lui Ponta ii trece prin cap sa-l ia pe Tariceanu Premier in cazul in care ar castiga alegerile din 16 noiembrie…
    Evident ca Ponta accepta acest lucru nu pentru faptul ca il iubeste la nebunie pe Tariceanu ci pentru ca, vrand-nevrand, trebuie „sa-l ia la dans” pe „Calin Inima Zburdalnica”. Pacat ca majoritatea oamenilor cad in capcana „carlanului pisicut” Ponta :)) cel care, de altfel, e in stare sa spuna ca nu vezi bine si atunci cand il prinzi cu mana pana la cot in borcanul cu miere! A demonstrat-o in atatea randuri (inclusiv in cazul plagiatului) incat cu greu pot concepe ca mai sunt oameni care il considera de buna-credinta!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.