Spectacolul ”Rinocerii” la Teatrul Național din Craiova

0

Spectacolul „Rinocerii” de Eugen Ionescu, în regia lui Robert Wilson, va închide duminică, la Sala „Amza Pellea” a Teatrului Naţional din Craiova, cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru.

Din distribuţia spectacolului fac parte, printre alţii, actorii Ilie Gheorghe, Valentin Mihali, Iulia Lazăr Bleonţ, Claudiu Bleonţ, Valer Dellakeza, Tamara Popescu, Angel Rababoc, Nicolae Poghirc.

Spectacolul va fi transmis în direct, pentru spectatorii din Bucureşti, la Grand Cinema din Băneasa Shopping City, sala Epika, potrivit organizatorilor.

Printre spectacolele programate în ultima zi a festivalului se numără piesa ‘Parallel’ de Ferenc Sinko, în regia lui Ferenc Sinko şi Leta Popescu, producţie a GroundFloor Group, la Sala Studio a Teatrului Odeon de la orele 11,00 şi 21,00.

La Teatrul de Artă Bucureşti se joacă, de la ora 17,00, spectacolul ‘Şase din 49’ de Gyorgy Spiro, în regia lui Alexandru Maftei, producţie a Teatrului de Artă, în timp ce la Teatrul Unteatru, de la aceeaşi oră, este programată piesa ‘Cinci ore cu Mario’ de Miquel Delibes, în regia Marianei Cămărăşan, producţie a Teatrului Unteatru.

De la ora 19,00, la Teatrul Naţional ‘I.L. Caragiale’ din Bucureşti, sala Studio, se joacă piesa ‘Acasă, în miezul verii’ de Tracy Letts, regia Claudiu Goga, producţie a Teatrului Naţional ‘Vasile Alexandri’ Iaşi.

La Teatrul Evreiesc de Stat se joacă, de la ora 19,00, ‘Mazl-Tov and justice for all!’ de Andrei Munteanu, în regia lui Andrei Munteanu, producţie a TES, iar la Teatrul Bulandra, la sala Liviu Ciulei, de la ora 19,00, este programat în secţiunea ‘Maeştri’ spectacolul ‘Căsătoria’ de N.V. Gogol, în regia lui Yuri Kordonsky, producţie a Teatrului Bulandra.

Tot de la ora 19,00, la Teatrul de Comedie, sala Radu Beligan, se joacă, în secţiunea ‘Maeştri’, spectacolul ‘Revizorul’ de N.V. Gogol, în regia lui Horaţiu Mălăele, producţie a Teatrului de Comedie.

Premianţii Galei Tânărului Actor HOP, ediţia 2014, vor putea fi văzuţi şi ei în cadrul Festivalului Naţional de Teatru în cadrul spectacolului ‘HOP (şi noi) în FNT’ de la Teatrul Excelsior, la ora 20,00.

Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru se desfăşoară în perioada 24 octombrie – 2 noiembrie.

Festivalul Naţional de Teatru, care cuprinde în programul său producţii realizate în stagiunea 2013-2014, este organizat de UNITER, în colaborare cu Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Bucureşti şi ARCUB.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.