UDMR joacă iar la mai multe capete

UDMR va stabili în zilele următoare ce candidat va susține în turul al doilea, a declarat duminică, la ieșirea de la urne, vicepreședintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely, adăugând că este realist și crede că cel pe care l-a votat nu prea are șanse pentru a se califica în runda următoare a alegerilor, informează Agerpres.

„Zilele următoare, așa cum am făcut și până acum, vom analiza în funcție de cine va avea acces în turul doi, vom analiza la nivelul formațiunii ce opțiune vom avea în turul doi. Nu vreau să intru în momentul de față în speculații, dar probabil în 3-4 zile cel mult vom decide la nivelul Uniunii, în forurile conducătoare, cine va fi cel care considerăm noi că va reprezenta în următorii cinci ani Președinția. Dorim ca acesta să însemne mai mult echilibru, mai multă considerație pentru toți cetățenii țării, să fie un mediator și unul care să înțeleagă ce înseamnă funcția de președinte al unei țări”, a precizat Laszlo Borbely.

Laszlo Borbely a spus că a votat pentru un președinte care are o viziune atât asupra întregii țări, cât și asupra regiunilor sale istorice, unul care să înțeleagă ceea înseamnă diversitatea.

„Sper că toți cetățenii din România își dau seama cât de important e votul lor. În Decembrie 1989 de aceea au ieșit în stradă mii de oameni, printre altele ca să avem acest drept să votăm, să decidem în ceea ce privește viitorul țării. Eu am votat cu gândul să avem un președinte care să înțeleagă ce înseamnă diversitatea în societate, să fie într-adevăr un adevărat mediator, și nu unul care dezbină, să fie unul care înțelege cum conviețuiesc aici, în România, aproximativ 20 de minorități naționale și să știe să transmită un mesaj coerent și clar către toate comunitățile naționale din România, care are o viziune atât despre România, cât și despre diferitele regiuni ale țării”, a arătat Borbely.

Politicianul a mai spus că e foarte important ce transmite președintele inclusiv celor din Transilvania și că de aceea e nevoie de un șef de stat care să aibă o altă viziune.

„Pentru că am avut ocazia, din păcate, în ultimii ani să avem certuri, să avem scandaluri, să avem încrâncenări nejustificate (…) Sunt convins că în momentul de față noi am demonstrat — și comunitatea maghiară din România — timp de 25 de ani că putem fi un factor de echilibru în societate, atunci când a fost vorba de NATO, de Uniunea Europeană, de alte probleme care țin de toți cetățenii României”, a spus Laszlo Borbely.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.