Flutur vrea Dreapta coagulată în jurul lui Iohannis

Share:

Klaus Iohannis a ajuns în turul doi al alegerilor prezidenţiale, unde îl va avea ca adversar pe Victor Ponta. Deşi diferenţa dintre Iohannis şi contracandidatul său este considerabilă, cea mai mare înregistrată vreodată între primii doi candidaţi la primul tur al scrutinului prezidenţial, în România, cei din staff-ul său de campanie sunt optimişti.

Numărătorile paralele ale şi EXIT POLL-urile îl clasează pe Klaus Iohannis pe locul al doilea înaintea „finalei” alegerilor prezidenţiale, din 16 noiembrie. Deşi chiar numărătoarea paralelă ACL arată că primarul Sibiului, aspirant la cea mai înaltă funcţie în stat, a anunţat că Iohannis este cu mai bine de 10 procente în urma lui Victor Ponta, cei din echipa de campanie sunt optimişti înaintea turului doi, convinşi că dreapta românească se va uni în jurul lui Iohannis.

„E un rezultat bun, ne dă şanse mari. Suntem foarte optimişti, mai avem la diaspora de numărat jumătate din secţii. Sunt convins că în turul doi electoratul dreptei va merge cu dl. Klaus Iohannis, vom pregăti minuţios strategia. Dreapta se poate coagula în jurul lui Iohannis foarte uşor”, a declarat Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur.

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a anunţat rezultatele numărătorii paralele a ACL după numărarea voturilor în toate secţiile de votare din ţară, dar şi în jumătate din secţiile din diaspora. Potrivit rezultatelor ACL, Victor Ponta are 40,61% din voturi, iar Klaus Johannis a fost votat de 30,23% din alegători.

Potrivit rezultatelor ACL, Victor Ponta şi Klaus Iohannis sunt urmaţi de Călin Popescu Tăriceanu – 5,39%, Elena Udrea – 5,17%, Kelemen Hunor – 3,51% şi Monica Macovei – 4,34%.

Ceilalţi candidaţi pentru fotoliul de preşedinte au obţinut următoarele procentaje: Dan Diaconescu – 4,04%, Corneliu Vadim Tudor – 3,69%, Teodor Meleşcanu – 1,1%, Zsolt Szilagyi – 0,57%, Gheorghe Funar – 0,48%, William Brânză – 0,47%, Constantin Rotaru – 0,31%, Mircea Amariţei 0,09%.
Gheorghe Flutur a declarat că în numărătoare nu au intrat aproximativ 144 de secţii de votare din Diaspora, care sunt încă deschise, dar s-a arătat optimist cu privire la şansele de reducere a diferenţei faţă de Victor Ponta.

Flutur a precizat că informaţiile au fost centralizate conform proceselor verbale din secţiile de votare. „Din experienta pe care o am, pot spune ca dupa 60% se stabilizeaza”, a explicat Flutur.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.