Liderii PNL vor implicarea lui Antonescu şi Macovei în campanie

Share:

 O serie de lideri ai PNL, vicepreşedinţi ai partidului şi lideri de filiale, susţin că şansele de câştig ale lui Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidenţiale în faţa lui Victor Ponta sunt reduse, pledând pentru implicarea lui Crin Antonescu şi a Monicăi Macovei.

Lideri din PNL contactaţi de Mediafax au declarat că susţin o abordare neutră faţă de Traian Băsescu şi PMP, însă susţin discuţii punctuale cu lideri din partidul susţinut de şeful statului. Pe de altă parte, o serie de lideri de filiale PNL pleadează pentru implicarea fostului preşedinte al PNL, Crin Antonescu, în campania pentru turul doi al prezidenţialelor.”Trebuie să avem o contrapondere la Tăriceanu şi Antonescu este cel mai potrivit să-l neutralizeze. În plus, este posibil să aducă o parte din emoţia necesară pentru mobilizarea electoratului de dreapta la urne. Neimplicarea lui Antonescu ar scădea semnificativ şansele lui Iohannis, care sunt şi aşa reduse ca urmare a rezultatului obţinut în judeţe considerate fiefuri PNL”, a susţinut unul dintre vicepreşedinţii PNL, lider de filială.

Această poziţie este susţinută şi de alţi vicepreşedinţi PNL sau lideri ai filialelor judeţene care optează şi pentru o discuţie clară cu Monica Macovei pentru implicarea acesteia în campania lui Klaus Iohannis. Cu toate acestea, prezidenţiabilul ACL le-ar fi precizat că este reticent în a se asocia şi a se afişa public cu foşti contracandidaţi.

Iohannis susţine că nu negociază cu foşti candidaţi pentru nu se putea interpreta că „tranzacţionează” voturi. „El oricum a dat acest mesaj legat de justiţie şi stat de drept, electoratul este compatibil. Teoretic nu este necesară o negociere în sensul de a i se promite ceva anume Monicăi Macovei, dar chestiunea este că nu poţi cere susţinere de la cineva cu care nu te afişezi”, a susţinut un alt vicepreşedinte PNL.

De asemenea, în privinţa raportării faţă de PMP şi preşedintele Traian Băsescu, liderii PNL consultaţi au apreciat că este nevoie de o atitudine neutră, similară celei din primul tur de scrutin, cu menţiunea că boicotul din turul doi al prezidenţialelor l-ar favoriza pe Victor Ponta.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.