O nouă diversiune marca Sebastian Ghiţă

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a declarat, duminică seara, la România TV, că Victor Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale în străinătate. Ghiţă a prezentat rezultate parţiale din Republica Moldova, care îl dau pe liderul PSD drept câştigător. Pe de altă parte, deputatul PSD a acuzat „aranjamentele politice” care se încearcă în diaspora, spunând că reprezentanţii PSD din secţiile de la Paris „au dispărut în această dimineaţă”: „Ori ni i-au cumpărat, ori i-au speriat”.

Sebastian Ghiţă a declarat că, potrivit sondajelor PSD, Victor Ponta a înregistrat a obţinut un scor bun în mai multe ţări, enumerând Belgia, Moldova, Anglia, Italia, Spania şi Franţa.”Dacă ne ajută Dumnezeu, domnul Victor Ponta va câştiga în diaspora. Mulţi dintre românii care au aşteptat la coadă şi care au dorit să voteze, dând o lecţie tuturor, au votat Victor Ponta. Sondajele noastre făcute în multe dintre oraşele din Europa arată că multe din voturi au mers către Victor Ponta. Este foarte important că, pentru prima dată, după foarte mult timp, câştigăm Moldova. Cetăţenii din Moldova au votat Victor Ponta, nu Monica Macovei, cum a vrut dl. Filat, nu Elena Udrea cum a vrut dl Chirtoacă. Vom reuşi să luăm un vot care va marca scena politică în diaspora”, a spus Ghiţă.

Potrivit lui Sebastian Ghiţă, în Moldova, Victor Ponta a câştigat  47%, după numărarea voturilor din 15 secţii de votare din totalul de 21,faţă de Klaus Iohannis care a obţinut 27%.

Sebastian Ghiţă a mai arătat foarte multe dintre ţările din diaspora vor fi câştigate de Victor Ponta şi în primul tur şi în al doilea tur.

„Ştim foarte bine ce s-a întâmplat în diaspora deja, ştim câţi români au mers pentru Victor Ponta. Ştim deja reţeta şi este clar că nu se va întâmpla (n.red. – fraudarea alegerilor). Votul românilor din diaspora nu va mai fi fraudat de nimeni. Nimeni nu are dreptul să le pervetească votul. Faptul că acum sunt folosiţi pentru a se face un procent în plus sau în minus pentru câştigul lui Klaus Iohannis este o greşeală”, a arătat Ghiţă.

Deputatul PSD a acuzat „aranjamentele politice” din ambasade şi a precizat că, la Paris, oamenii PSD din secţiile de votare „au dispărut”.

„În toate Europa există nişte ambasadori care controlează ambasadele şi locul unde votează şi acei ambasadori nu au fost numiţi de Victor Ponta. Din păcate, oamenii din secţiile de vot, presedinţii secţiilor de votare nu au nici o legatură cu Victor Ponta. Din păcate, organizarea acestor alegeri a fost lăsată pe mâna unora care încă mai cred că îşi permit cu  instituţiile statului să facă face aranjamente politice. Se va vedea de data asta foarte clar ce s-a întâmplat la Paris, cînd ne-au plecat, in această dimineată, toti oamenii din sectiile de votare. Nu ştiu de ce acei oameni ieri ne-au spus că vor merge ca reprezentanţi ai PSD la secţiile de votare şi astăzi au dispărut. Ceea ce s-a dorit e o greşeală. Astăzi, la Paris, toţi responsabilii PSD din secţiile de votare au dispărut. Ori ni i-au cumpărat, ori i-au speriat”, a spus Ghiţă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.