Angela Gheorghiu lansează un nou album de colinde

0

Angela Gheorghiu lansează un nou album de colinde, intitulat „Guardian Angel”, care conţine 11 dintre cele mai cunoscute cântece internaţionale dedicate Crăciunului, soprana interpretând unele dintre piesele de pe materialul discografic alături de fiica sa, Ioana Dan, şi de Loredana.

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, Angela Gheorghiu revine cu un nou material discografic, dedicat Sărbătorilor de iarnă, după succesul pe care l-a avut, anul trecut, cu albumul de colinde româneşti „O, ce veste minunată!”, premiat cu Discul de Aur pentru vânzări record în mai puţin de două săptămâni de la lansare.

„Ani de zile am visat să înregistrez colinde româneşti şi internaţionale. Anul trecut visul s-a împlinit, CD-ul cu colinde româneşti a fost lansat. Anul acesta sunt fericită pentru noul meu disc, de data aceasta cu colinde internaţionale, pe care le iubesc la fel de mult ca şi pe cele româneşti. Am ţinut mult ca absolut toate piesele de pe acest album să fie reorchestrate special pentru vocea mea. Am apelat la muzicieni talentaţi din România şi din lume: Steven Mercurio, Julien Painot şi Andrei Tudor, iar rezultatul este unul excepţional”, a spus Angela Gheorghiu.

Noul album al Angelei Gheorghiu conţine 11 dintre cele mai cunoscute colinde internaţionale, printre care „Silent Night”, „White Christmas”, „O, Tannenbaum”, „I’ll Be Home For Christmas”, piesă interpretată împreună cu Loredana, şi „It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas”, duet cu Ioana Dan, fiica sopranei.

„Repertoriul ales este unul eclectic, veţi descoperi piese în engleză, franceză, germană şi chiar şi în rusă. Sunt colinde de pretutindeni, am dorit să cuprind frumuseţile acestei muzici atât de populară în toată lumea. Crăciunul este sărbătoarea preferată a milioane de oameni care sunt purtaţi de visare şi credinţă în bine, în armonie şi pace, care îşi doresc să fie aproape de familie şi prieteni. Am dorit să cânt împreună cu fiica mea, Ioana Dan, pentru că am avut dintotdeauna acest dor special de a fi aproape de cei dragi. Am insistat mult pentru a o convinge, dar am reuşit, iar acordul ei m-a făcut fericită. Piesa are o emoţie sinceră. Duetul cu Loredana este o recunoaştere a unei prietenii ce ne leagă de mulţi ani, am înregistrat împreună cu profesionalism şi graţie. Îl considerăm amândouă un cadou pentru publicul din România, dar şi pentru cel din întreaga lume”, a mai spus Angela Gheorghiu.

Colindele sunt înregistrate la Sala Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, Corul de copii Radio, sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, Corul Accoustic, sub îndrumarea dirijorului Daniel Jinga, şi la Ines Sound & Video Studio, iar producătorul executiv al acestui material discografic este Oltea Şerban-Pârâu.

„Doresc să le mulţumesc tuturor pentru ajutorul imens şi dragostea pe care mi-au demonstrat-o: Jamie Rigler, Oltea Şerban-Pârâu, Gladiola Lamatic, Mihai Ciortea, Florentina Bucos, Irina Stănescu, Tiberiu Soare, Daniel Jinga, Voicu Popescu, Yvan Bing, Andrei Barbu, Călin Ioachimescu, Cristi Dobrica, Andrei Tudor, Steven Mercurio şi Julien Painot”, a completat Angela Gheorghiu.

Albumul „Guardian Angel” poate fi deja cumpărat din hypermaketuri şi magazinele de specialitate din toată ţara.

Soprana română Angela Gheorghiu este un star al operei internaţionale. S-a născut la Adjud şi, încă din copilărie, a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Bohème”, la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata „La Traviata”, în 1994, când BBC a difuzat această operă. „S-a născut o stea”, remarca presa, în acea perioadă.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg şi multe altele.

Angela Gheorghiu a semnat primul său contract de înregistrări în 1995, cu Decca, cu care a lucrat la realizarea mai multor DVD-uri, printre care „La Traviata” şi „Adriana Lecouvreur” cu orchestra Royal Opera House Covent Garden, „L’elisir d’amore” cu Orchestre de l’Opéra de Lyon, „La Boheme” cu Orchestra del Teatro alla Scala di Milano şi CD-uri precum „Arias” cu Orchestra del Teatro Regio di Torino, „Verdi Heroines” cu Orchestra Sinfonica di Milano „Giuseppe Verdi”, „My World and Mysterium” cu London Philharmonic Orchestra. Angela Gheorghiu a jucat rolul titular din filmul „Tosca” de Benoit Jacquot, dar şi rolul Julietei în „Romeo et Juliette” pentru Online Classics.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.