Funar cere anularea alegerilor prezidenţiale

0

Candidatul independent la prezidențiale Gheorghe Funar a adresat Curții Constituționale a României (CCR) o cerere de anulare a alegerilor prezidențiale din 2 noiembrie.

În cererea adresată, luni, președintelui CCR, Augustin Zegrean, Gheorghe Funar invocă faptul că nu s-ar fi asigurat egalitatea cetățenilor în fața legii.”Cu ocazia turului de scrutin din data de 2 noiembrie a.c. nu s-a asigurat egalitatea cetățenilor în fața legii, milioanele de cetățeni români aflați în străinătate fiind discrimininați prin arondarea a circa 13.000 de cetățeni cu drept de vot la o secție de votare. Au fost astfel încălcate prevederile Constituției României, articolul 1, alin.5, articolul 16, alin.1, 2 și 3, articolul 31, alin.1 și dreptul de vot a peste trei milioane de cetățeni români aflați în străinătate”, menționează Funar în cererea sa.

De asemenea, el susține că Biroul Electoral Central și Curtea Constituțională nu au respectat prevederile articolul 31, alin.1 din Constituția României, respectiv dreptul la informație.”Ca urmare a încălcării acestui drept constituțional, alegătorii nu cunosc nici azi care dintre cei 14 candidați a fost sau este ofițer activ ori acoperit al unor Servicii Secrete românești sau străine, precum și care dintre ei a dobândit a doua cetățenie și care este aceasta”, argumentează Gheorghe Funar.

Un alt motiv invocat de Gheorghe Funar se referă la faptul că s-ar fi încălcat dreptul de a fi ales al celor 14 candidați, prevăzut de Constituție.”S-a ajuns la încălcarea gravă a acestui drept fundamental al candidaților la funcția de Președinte al României deoarece Guvernul României împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central au încălcat grav dreptul de a alege pentru cel puțin 3,5 milioane cetățeni români aflați în străinătate”, a completat Gheorghe Funar.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.