Ioan Niculae nu mai ştie dacă va mai investi la Astra

0

Patronul grupării Astra Giurgiu, Ion Niculae, a declarat, marţi, că situaţia economică din România îl face să-şi pună semne de întrebare vizavi de investiţiile pe care le va face la clubul giurgiuvean în sezonul viitor, precizând că în primele luni ale anului 2014 a cheltuit 50 de milioane de lei.

„Vom vedea dacă voi mai investi la anul, pentru că la situaţia economică din România nu este de investit. Şi fotbalul este o reflectare a întregii vieţi economice, mai puţin sociale. E un sport în care 17 echipe pierd şi una singură eventual câştigă ceva. E greu, vedeţi ce se întâmplă la echipe precum CFR Cluj sau Galaţi, care acum câţiva ani făceau 20 de milioane de euro din câştigarea campionatului şi participarea în grupele Ligii Campionilor. Sunt jucători neplătiţi de 16 luni. La noi, în 9 luni, sunt peste 50 de milioane de lei, e adevărat şi cu investiţiile în infrastructură, cheltuiţi la Astra. Iar banii ăştia trebuie să vină dintr-o altă activitate economică, pentru că din fotbal nu scoţi bani”, a declarat Ioan Niculae, la Sport.ro.

Oficialul grupării giurgiuvene a precizat că în cazul preşedintelui clubului, Dinu Gheorghe, nu e vorba de o demisie a acestuia, ci de o înţelegere de reziliere a contractului pe cale amiabilă: „Nu cunosc care e motivaţia. Dar nu e vorba de o demisie, e vorba de o înţelegere între mine şi el ca de la 1 noiembrie să reziliem pe cale amiabilă contractul. Nu e vorba de demisie. Am avut o discuţie în vară, a fost şi o motivaţie că în vară şi acum au fost două campanii nereuşite pentru Astra. El şi-a asumat treaba asta şi a zis că e mai bine să plece decât să creeze probleme la echipă. A fost de acord cu aducerea lui Protasov, eu l-am inivitat la Bucureşti şi la discuţii am fost împreună cu Dinu şi cu domnul Buduru. Apoi numai el a discutat contractul, chiar a fost ok. Eu nu i-am reproşat nimic, el a zis că pentru binele echipei ar fi mai bine să plece cel puţin o perioadă, că se simte obosit. Probleme personale”.

Ioan Niculae a afirmat că nu e dezamăgit de decizia lui Dinu Gheorghe de a părăsi clubul, considerând că e mai degrabă vorba de o insatisfacţie. „Nu pot să spun că e vorba de o dezamăgire plecarea lui Dinu Gheorghe, poate o insatisfacţie, dar viaţa e făcută şi din astfel de momente Eu am rămas în relaţii bune cu Dinu. Am vorbti de 3-4 ori de când a plecat, am discutat despre jucători. El a făcut lucruri deosebite la Astra, cred că e unul dintre cei mai buni cunoscători de fotbal din România. Noi ne dorim să facem în continuare performanţă, poate că vom găsi pe cineva în locul lui. S-ar putea însă să nu fie la fel de bun, dar noi am suferit pe parte organizatorică în ultimul timp”, a mai spus patronul grupării Astra Giurgiu.

Dinu Gheorghe a renunţat luni la funcţia de preşedinte al clubului Astra Giurgiu, după o discuţie cu patronul Ioan Niculae.

„Aceasta a fost decizia mea. Am purtat o discuţie cu patronul Ioan Niculae. Mi-e foarte greu. N-a fost uşor, dar mă bucur că m-a înţeles. I-am spus că lucrurile nu merg aşa cum trebuie, după care ne-am întânit şi am vorbit. Am vrut şi astă-vară să plec de la echipă, după ce am câştigat Supercupa, dar atunci am renunţat şi am zis să mai stau. Vreau să vă spun că Astra rămâne echipa mea de suflet”, a spus Dinu Gheorghe, potrivit site-ului televiziunii Digisport.

Dinu Gheorghe era preşedinte la Astra din martie 2012, pe vremea când echipa evolua la Ploieşti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.