Iohannis vrea vot prin corespondenţă şi vot electronic

0

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că în cazul alegerii sale în funcţia de şef al statului va cere elaborarea în termen de şase luni a legislaţiei privind votul prin corespondenţă şi votul electronic, după ce Guvernul Ponta „i-a supus la umilinţe” pe cei din diaspora.

Iohannis a prezentat în conferinţă de presă un colaj video cu imagini cu protestele din diaspora. Filmul a fost proiectat pe un ecran, în spatele pupitrului de la care Iohannis şi-a susţinut conferinţa, informează Mediafax.

„Asta a fost ziua votului organizată a la Victor Ponta. Aşa va arăta tot anul 2015, ca ziua votului. Dezordine, haos, lipsă de respect pentru cetăţeni, pentru că Guvernul în continuare refuză să vină cu bugetul pentru 2015 să ne arate cum vrea să acopere pomenile electorale, toate promisiunile făcute cetăţenilor acum în prag de alegeri”, a spus liderul PNL, după ce a vizionat filmul împreună cu jurnaliştii prezenţi la conferinţă.

El a susţinut că „sunt încălcate principiile democratice” deoarece pentru mii de români din străinătate dreptul la vot „a fost încălcat”.”România nu poate să arate în faţa Europei ca o ţară în care cetăţenii săi sunt bruscaţi în ambasade, nu sunt lăsaţi să voteze. Este foarte regretabil că Guvernul României a reuşit să ne facă de râs, să ne facă de minune în faţa străinătăţii. Mândria de a fi român nu trebuie folosit ca slogan şi scris pe bannere şi pereţi. Trebuie să fie o atitudine faţă de proprii cetăţeni”, a mai spus Iohannis.

El a menţionat că aşteaptă de la premierul Victor Ponta „fapte” şi nu conferinţe de presă, care trebuie să-i demită pe cei care i-au „supus pe românii din diapora la asemenea umilinţe”.

Prezidenţiabilul ACL a menţionat că în calitate de şef al statului va solicita partidelor politice ca în timp de şase luni să elaboreze legislaţia pentru votul prin corespondenţă şi votul electronic. „Este inadmisibil să continuăm în acest fel procesul electoral în România. Nu mai suntem la începutul anilor 90, suntem în secolul 21, să ne comportăm ca atare. Nu vreau să mai avem niciodată o astfel de situaţie că românii nu pot vota pentru că Guvernul este inacapabil să organizeze calumea ziua votului”, a mai spus Iohannis.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.