Kelemen Hunor: Vadim Tudor este câinele care latră!

0

 Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că înţelegerea dintre PRM şi UNPR pentru sprijinirea lui Victor Ponta în turul doi al prezidenţialelor nu este o chestiune care priveşte formaţiunea sa politică întrucât acest partid nu face parte din coaliţie şi nu este nici partid parlamentar. Totuşi, Kelemen Hunor a declarat că-şi menţine declaraţiile pe care le-a făcut cu ani în urmă despre Corneliu Vadim Tudor, atunci când l-a caracterizat ca fiind „câinele care latră”.

„Am avut o şedinţă de coaliţie unde Victor Ponta ne-a prezentat ce doreşte să facă el în cazul în care ajunge preşedinte. I-am spus că opţiunea noastră este Călin-Popescu Tăriceanu drept premier. Avem o experienţă foarte bună cu domnul Tăriceanu în guvern, perioada 2004 – 2008”, a declarat Kelemen Hunor.
Întrebat ce părere are despre colaborarea dintre premierul Victor Ponta cu PRM pentru viitorul guvern, Hunor a răspuns: „Eu nu am văzut această colaborare, am văzut că PRM a semnat cu UNPR pentru turul doi, pentru susţinerea lui Victor Ponta în turul doi, aşa cum PRM l-a susţinut şi pe Traian Băsescu în 2004 şi în 2009 pe Geoană, dacă nu mă înşel. E treaba lor, e treaba UNPR, nu e vorba de coaliţie, nu e vorba de un partid parlamentar, nu este vorba despre o forţă parlamentară. PRM nu e în Parlament, vom analiza această situaţie, dar PRM nu e în Parlament, nu a semnat PSD”, a spus Kelemen Hunor.

Preşedintelui UDMR i s-a reamintit faptul că l-a caracterizat mai demult pe Vadim ca fiind „câinele care latră” şi a adăugat că îşi menţine afirmaţiile din trecut cu privire la Corneliu Vadim Tudor.

„Am spus şi lucruri şi mai dure şi sigur că-mi menţin. Nu mi-am schimbat părerea şi nu am cum să îmi schimb părerea despre domnul Vadim. Asta este viaţa. Am o părere foarte bine conturată despre el. (…) Eu am o părere clară şi de foarte mult timp şi despre PRM. Părerea mea nu se va schimba”, a mai spus liderul UDMR.

PRM şi UNPR au încheiat un Protocol de colaborare privind susținerea candidaturii lui Ponta în turul final din 16 noiembrie 2014. Vadim a obţinut, în primul tur, 3,68% din voturile alegătorilor.

Potrivit unui comunicat al UNPR, protocolul a fost semnat de către președintele UNPR, Gabriel Oprea și de către președintele PRM, Corneliu Vadim Tudor. „Azi e ziua de naştere a lui Traian Băsescu şi, ca om civilizat, nu pot decât să-i urez ‘La Mulţi Ani!’, dar îi dau o veste proastă: regimul lui politic a luat sfârşit. El va dispărea din peisajul politic românesc. El a făcut din rău bine şi din bine rău. Am fost curtat de ambele tabere beligerante dar, după o îndelungă reflectare, am decis să-l ajut pe tânărul Ponta să-şi mute biroul la Cotroceni (…) Eu nu voi vota niciodată un străin de neam şi lege”, a declarat Corneliu Vadim Tudor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.