Previzibil: Ponta merge în tandem cu Tăriceanu în turul II!

Share:

Aşa cum “Cronica Română” a intuit încă de duminică seară, propunerea-bombă a lui Ponta pentru funcţia de premier este Călin Popescu Tăriceanu. Disperarea lui Ponta şi a colegilor din PSD în a obţine mandatul de preşedinte a atins accente cronice. Varianta Tăriceanu-premier a devenit, de astăzi, o variantă oficială lansată de însuşi Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei, că, dacă va fi ales pe 16 noiembrie în funcţia de preşedinte al României, a propus pentru a-i urma în funcţia de la Palatul Victoria pe Călin Popescu Tăriceanu.

„Am propus şi consider ca fiind cea mai bună soluţie de prim-ministru pe preşedintele Partidului Liberal, domnul Călin Popescu Tăriceanu, care este fondator, alături de colegii săi, ai Uniunii Social Liberale (USL) şi care garantează faptul că principiile care au stat la baza USL, schimbarea regimului Băsescu, echilibrul social, dezvoltarea economică, vor fi continuate şi în 2015 şi 2016″, a spus Ponta.

El a mai spus că, dacă va fi ales pe 16 noiembrie în funcţia de preşedinte al României, va rămâne prim-ministru până în 22 decembrie, când se încheie mandatul actualului şef al statului.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că nu exclude, ca variante de premier tehnocrat, pe viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, dacă vor fi probleme de ordin economic sau fiscal, sau pe George Maior, directorul SRI, dacă vor fi probleme de securitate.”În egală măsură, am discutat cu colegii mei, dacă pe parcursul următoarelor zile sau săptămâni vom considera că trebuie să dăm un semnal foarte clar de păstrare a disciplinei fiscal-bugetare, atunci nu exclud posibilitatea de a avea un prim-ministru tehnocrat în persoana primului-viceguvernator, a domnului Florin Georgescu”, a spus Ponta.

El a vorbit şi despre a treia variantă de premier, în persoana lui George Maior. „Dacă pentru România apar pericole de securitate strategică, şi pentru a da foarte clar garanţii privind continuarea dezvoltării democratice, a obligaţiilor noastre internaţionale, de asemenea, putem lua în considerare şi cred că ar fi o persoană competentă în acest sens – domnul George Maior, în măsura în care domnia sa, aşa cum a anunţat public, îşi va depune demisia din funcţia de director al SRI după alegeri”, a spus Ponta.

El a spus, însă, că principala opţiune politică, care urmează să fie analizată de către membrii coaliţiei, este cea referitoare la Tăriceanu. „Până în 16 noiembrie nu discutăm nimic despre cine, ce minister, cine va fi. Toţi membrii coaliţiei, cu excepţia grupului minorităţilor, care nu a solicitat acest lucru, vor avea reprezentare în Guvern”, a spus Ponta.

El a arătat că discuţiile despre stabilirea oficială a primului-ministru şi despre structura Guvernului şi programul pentru 2015-2016 vor începe după 18 noiembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.