Şeful PPE vine luni în România să-l susţină pe Iohannis

Share:

 Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, că la nivelul PPE există o înţelegere scrisă ca toate partidele membre din România să susţină candidatura sa la prezidenţiale, exprimându-şi credinţa că în final UDMR va decide susţinerea sa în turul 2.

Iohannis a mai spus că luni va ajunge în ţară preşedintele PPE, Joseph Daul. Întrebat dacă el crede că partidele româneşti membre ale PEE vor da curs solicitării preşedintelui popularilor europeni de a-l susţine la prezidenţiale, Iohannis a răspuns: „Eu cred că da”.

El a precizat că au existat în acest sens discuţii cu secretarul general al PPE Antonio Lopez. „Cu domnul Daul mă voi vedea când vine luni seară”, a spus Iohannis.

Liderul PNL a fost întrebat dacă a fost vorba de o recomandare pentru partidele din România. „Nicio recomandare, este o înţelegere fermă, scrisă, între partidele membre în PPE”, a menţionat Iohannis, confirmând că acest lucru include şi UDMR. „Include pe toţi membrii PPE, deci nu este o chestiune opţională. Este o obligaţie asumată în cadrul PPE”, a mai afirmat prezidenţiabilul ACL. El şi-a exprimat credinţa că în final UDMR va decide susţinerea sa la alegerile prezidenţiale.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.