Sfaturile lui Băsescu pentru PMP

0

Vicepreşedintele PMP Eugen Tomac a declarat, luni, că reprezentanţii PMP nu s-au întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, dar că au discutat „de mai multe ori” cu acesta la telefon, iar şeful statului i-a încurajat „să ţină aceeaşi linie” pe care au avut-o până acum.

„Acesta este partidul lui Traian Băsescu, îl așteptăm să vină alături de noi cu bucurie când își încheie mandatul și sunt convins că, odată ce va veni alături de noi, PMP intră într-o altă etapă. Nu ne-am întâlnit, am discutat cu el la telefon de mai multe ori, ne-a încurajat să ținem aceeași linie pe care am avut-o până acum, pentru că el știe ce înseamnă să organizezi o campanie electorală, un partid mic cu mulți oameni noi care fac pentru prima dată politică, e destul de dificil să pui în aplicare toate mecanismele din campanie”, a spus Eugen Tomac, şeful de campanie electorală al Elenei Udrea.

Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu a fost mulţumit de rezultatul obţinut de PMP, Tomac a răspuns: „Domnul președinte este un om politic optimist și sigur, ne-am fi dorit un scor mai mare, suntem aproape de locul trei iar ținta noastră a fost să fim pe locul trei, dar în ciuda tuturor atacurilor în care am fost supuşi este important că candidatul nostru şi-a menţinut un tonus bun şi a obţinut un scor bun”.

Conducerea Partidului Mișcarea Populară (PMP) analizează marți rezultatele de la alegerile prezidențiale și stabilesc ce au de făcut mai departe, inclusiv dacă este cazul să organizeze un congres. Potrivit vicepreședintelui PMP Eugen Tomac a adăugat că la şedinţa de marţi se va discuta și despre criticile aduse de europarlamentarul Cristian Preda, dar și dacă este necesară acum sau mai târziu organizarea unui congres în PMP.

Elena Udrea, candidatul PMP la Preşedinţie, s-a clasat pe locul patru în primul tur al prezidenţialelor, obţinând 5,18% din voturi, sub scorului partidului de la europarlamentare. În urma acestui scor, Cristian Preda, europarlamentar PMP, îi cere demisia Elenei Udrea de la şefia partidului. „Dezastru” e un termen blând pentru scorul Elenei Udrea, care anunța la nominalizare că va intra în turul al doilea, iar aseară – că a realizat obiectivul de a fi pe locul al treilea. N-a fost nici măcar atât: scorul său e mai mic decât cel realizat de lista pe care am condus-o la europene în mai. Candidatura celei care visa că îl înfrânge pe Ponta a izolat PMP și a șubrezit autoritatea politică a lui Traian Băsescu, silit să intre într-un joc cu mulți spioni și puțină politică. Îi cer, de aceea, Elenei Udrea să demisioneze urgent de la șefia partidului, pentru a da o șansă integrării PMP într-o majoritate de dreapta.

După eșecul de ieri, credibiliitatea ei în fața partidului este, oricum, nulă. Iată de ce, în calitatea mea de vicepreședinte al PMP pentru afaceri europene, le solicit membrilor și simpatizanților partidului să voteze în turul al doilea cu Klaus Iohannis. Acesta e mai mult decât un gest rațional. Pentru PMP, e o datorie de onoare. Într-adevăr, atunci când am fost primiți, în septembrie, în PPE, am promis ferm – în fața celor mai înalte autorități ale PPE și a reprezentanților tuturor partidelor din familia populară – că îl vom sprijini pe adversarul lui Ponta în turul al doilea. Regăsirea credibilității începe atunci când îți ții cuvântul dat…”, scrie Cristian Preda pe Facebook.

Vicepreşedintele PMP Gabriel Berca a declarat, la România TV, că nu se pune problema înlocuirii conducerii partidului ca urmare a scorului obţinut de către Elena Udrea la alegerile prezidenţiale.

Fostul ministru de Interne a afirmat că, pentru turul II, varianta cea mai probabilă este ca PMP să nu adreseze un îndemn pentru a vota un candidat sau altul dintre cei doi care au ajuns în turul II.

„Oamenii vor avea opţiune liberă. Noi am venit cu un proiect, dar în turul II au intrat Klaus Johannis şi Victor Ponta. Va fi o competiţie pe care o privim cu detaşare”, a mai spus Gabriel Berca.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.