Candidaţi (prea mici) pentru o bătălie electorală atât de mare!

0

Candidaţilor cu şanse mici la alegerile prezidenţiale li s-a trântit, brutal, uşa în nas de către partidele puternice. Boicotaţi, în cel mai perfid mod, de televiziunile private, călcaţi în picioare de maşinile electorale, “unse” cu sume fabuloase de către găşti politice puternice, aceşti candidaţi au fost, în final, privaţi de voturile, fie şi aşa puţine câte avea fiecare.

Candidatul Partidului Alternativa Socialistă, Constantin Rotaru, este un exemplu în acest sens. A obţinut, potrivit BEC, aproape 29.000 de voturi. Scorul real, o susţin nu puţini dintre cei avizaţi, era mult mai mare. Se aude că i-au fost redirecţionate 50.000 de voturi, voturi care au mers în direcţia lui Ponta şi a Elenei Udrea. Cu toate acestea, victima cea mai mare a fost independenta Monica Macovei. Scorul real al acesteia se situa în jurul a opt procente. A fost scăzută sub cinci procente. Tăriceanu şi Udrea era obligatoriu să obţină scoruri mai mari! În situaţii similare se găsescu şi alţi candidaţi văzuţi fără şanse de marii prădători din politică!

Nu ştiu câtă credibilitate au aceste zvonuri, oficialii BEC neagă vehement această versiune, însă în piaţa publică problema se dezbate intens. De altfel, şi la aceste alegeri s-a demonstrat că peştişorii mici sunt înghiţiţi de rechinii mari din politică care ştiu al dracului de bine să “bată palma” când interesele lor sunt convergente. Iar împărţeala voturilor face parte din acest peisaj electoral tot mai grotesc!

Ce păcat că unora dintre prezidenţiabili le-au fost tăiate brutal aripile doar pentru a le arăta că locul lor nu este la vârful politicii! Cine se teme de Macovei? Sau de Constantin Rotaru, un politician care reuşeşte, în ciuda neajunsurile, să ţină aprinsă flacăra unui partid socialist, fie el afundat în neajunsuri şi boicotat de marii moguli de presă?

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.