Festivalul Internațional al Teatrului de Animație

Teatrul Ţăndărică anunţă ediţia cu numărul 10 a Festivalul Internațional al Teatrului de Animație ”SPECTACOLE DE COLECŢIE”, ce va avea loc în perioada 13-23 noiembrie.

Ediţia de anul acesta aliniază peste 60 de evenimente, trupe şi profesionişti din 8 ţări invitate şi 14 teatre şi proiecte independente româneşti – o propunere echilibrată de spectacole şi activităţi conexe (workshopuri, conferinţe, lansări de carte) adresate atât copiilor cât şi adulţilor.

„Ne-am dorit un festival „dialog între generaţii în teatrul vizual”, un eveniment care să ne ajute să aliniem România la tendinţele mondiale şi, în acelaşi timp, să fim relevanţi pentru un public cât mai larg. Am invitat, aşadar, atât spectacole clasice, de colecţie, cât şi trupe şi piese cu viziuni şi propuneri inovatoare, cu un cuvânt greu de spus în discuţia despre ce înseamnă şi ce poate deveni teatrul vizual şi teatrul de animaţie în lume. Franţa, Croaţia, Spania, Belgia – ţări care dau direcţia pe scena internaţională a teatrului vizual – vor fi prezente toamna aceasta, cu trupe şi specialişti, la Bucureşti. Vrem ca acest Festival să fie un reper pentru drumul dificil dar absolut necesar pe care îl are de parcurs teatrul vizual şi de animaţie românesc” declară Călin Mocanu, directorul Teatrului de Animaţie Ţăndărică, Preşedinte ASSITEJ România şi UNIMA România.

Festivalul are, ca de obicei, trei secţiuni distincte – spectacole şi workshop-uri pentru copii şi public tânăr, spectacole pentru adulţi, respectiv un segment teoretic (conferinţe, lansări de carte, workshop-uri pentru profesioniştii din domeniul teatrului vizual şi de animaţie) şi atrage anual aproximativ 8500 de spectatori.

Ca în fiecare an, Festivalul îşi deschide porţile şi către proiecte independente, în program fiind incluse patru astfel de spectacole. Spectacolele clasice, de referinţă, dar mai ales propunerile curajoase care, prin temele abordate şi prin mijloacele de expresie utilizate, aduc teatrul de animaţie în contemporaneitate, sunt doar câteva motive pentru care bucureştenii – copii, amatori de teatru sau arte vizuale şi specialişti în domeniu – trebuie să-şi pună în programul perioadei 13-23 noiembrie cel puţin o vizită la Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „Spectacole de colecţie”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.