Kim Jong-un a apărut fără baston

0

Cel mai mare cotidian din Coreea de Nord a publicat miercuri fotografii cu liderul Kim Jong-un mergând fără bastonul cu care a apărut în ultimul timp.

Rodong Sinmun, cotidianul Partidului Muncitoresc, aflat la putere la Phenian, arată fotografii cu Kim Jong-un zâmbitor, în timp ce merge fără ajutor, semn că liderul nord-coreean s-a recuperat după o eventuală rană sau operaţie la picior.

În fotografiile publicate, el este surprins în timp ce se îndreaptă spre un scaun, în faţa unui grup de militari. Într-o altă fotografie, liderul de la Phenian este arătat în momentul în care aplaudă în picioare.

Kim Jong-un a dispărut fără explicaţii timp de şase săptămâni şi a reapărut sprijinindu-se într-un baston, alimentând zvonurile cu privire la starea sa de sănătate sau ipoteza unei lovituri de stat. El i-a succedat tatălui său Kim Jong-il, care a murit în urma unei crize cardiace în 2011, la vârsta de 69 de ani. Moartea sa a fost ţinută secretă timp de două zile. Bunicul său, Kim Il-sung, este fondatorul Republicii Populare Democrate Coreene.

Nu este pentru prima dată când un lider de la Phenian nu apare în public timp de mai multe săptămâni. Absenţa lui Kim Jong-un a fost însă cu atât mai remarcată, cu cât el a fost omniprezent în presa oficială nord-coreeană de la preluarea conducerii regimului de la Phenian.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.