Monica Macovei cere renumărarea voturilor nule

0

Monica Macovei solicită BEC să permită ca un reprezentat de-ai săi alături de personalul Biroului să revadă buletine de vot declarate nule în primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014 şi să asiste la renumărarea lor.

„Vă rog să permiteţi accesul unui reprezentant al meu la sediul BEC, şi care alături de personalul BEC, să revadă buletinele de vot declarate nule şi să asiste la renumărarea lor. Potrivit comunicării oficiale a BEC, au fost 237.761 de voturi nule, adică 2,44%. (…) Doresc să ştiu câte buletine de vot ştampilate în dreptul candidatului independent MOnica Macovei au fost anulate”, se arată în cererea înaintată de Monica Macovei Biroului Electoral Central.

Reamintim că Macovei a depus la începutul acestei săptămâni la Biroul Electoral Central o contestație privind “refuzul” președinților secțiilor de votare de a lăsa alegătorii cu domiciliul în alt oraș să voteze pe listele suplimentare, “invocând, cu rea-credință, lipsa formularelor de declarații pe proprie răspundere ce trebuiau semnate înainte de vot”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.