O nouă diversiunea marca Ponta

0

Victor Ponta a spus miercuri, în cadrul unui miting electoral la Giurgiu, judeţul în care a înregistrat cel mai bun scor electoral în primul tur, că îşi doreşte ca succesorul său la Palatul Victoria să fie ataşat de valorile europene, această calitate putând fi regăsită la Călin Popescu-Tăriceanu. Ponta a mai susţinut că nu este de acord cu cei care susţin că românii din afara ţării sunt mai buni decât cei din ţară şi nici cu cei care afirmă că votanţii săi „sunt răi şi proşti”, în vreme ce aceia ai Monicăi Macovei sunt „deştepţi şi buni”.

„Vrea ca România să aibă un premier european şi cred că domnul Călin Popescu Tăriceanu este un premier european”, a declarat Victor Ponta la Giurgiu, potrivit Romaniatv.net.

În discursul său în faţa pesediştilor, Ponta a spus că va încerca, în cazul în care va fi ales preşedinte, ce va încerca să elimine clivajele din societatea românească.”Asta s-a crescut timp de 10 ani: că trebuie să fim bucureştenii împotriva ardelenilor, bănăţenii împotriva moldovenilor şi cei din ţară contra românilor din străinătate. Este cea mai periculoasă otravă care s-a turnat în minţile românilor în ultimii 10 ani (…) Am considerat legitimă supărarea celor din afara ţării care nu au apucat să voteze. Am lucrat în străinătate, am studiat în străinătate, îmi iubesc ţara şi mă gândesc întotdeauna că cel mai bine e acasă, dar cred că orice român din ţară şi din afara ţării dacă vrea să voteze va vota şi pe 16 noiembrie. Cu ce nu sunt de acord: că cei din afara ţării sunt mai buni decât cei din ţară. Nu. Cred că sunt buni şi cei din afară şi cei din ţară. Că cei care au votat cu mine sunt răi, proşti, sunt, nu ştiu, cumpăraţi, în schimb, cei care au votat cu Monica Macovei sunt deştepţi, buni şi principiali”, a adăugat premierul.

Ponta a spus că va încerca să repare tot relele care ar fi fost făcute în timpul preşedinţiei lui Traian Băsescu. „Mă doare şi mă interesează de oameni. Nu mă interesează casele şi lucrurile, ci românii din ţară şi din afara ei. Au fost 10 ani răi pentru România. Mai sunt 10 zile doar. Îmi iau angajamentul  că voi face tot ceea ce ţine de mine să reparăm tot ceea ce a fost rău”, a afirmat pesedistul.

Ponta a adăugat că, indiferent de persoana cu care votează, ‘toţi românii care muncesc sau care au muncit pentru această ţară, toţi românii care respectă legea, toţi românii care cred în Dumnezeu şi care îşi iubesc familia sunt români buni’.

El a menţionat că judeţul Giurgiu este primul pe care îl vizitează după primul tur al alegerilor pentru că aici a obţinut cel mai bun rezultat la nivel naţional şi este foarte mulţumit de încrederea acordată.

Ponta a adăugat faptul că de acum obligaţia lui este pentru steagul României, motiv pentru care a şi dat jos de la gât eşarfa roşie şi a cerut o eşarfă tricoloră. „De acum înainte obligaţia mea este pentru steagul României pentru roşu, galben şi albastru. Acesta este şi motivul pentru care am păstrat astăzi eşarfa tricoloră”, a completat Victor Ponta.

Candidatul PSD-UNPR-PC a obţinut, în judeţul Giurgiu, în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, peste 61 la sută din voturile alegătorilor. Următorul clasat în preferinţele electoratului din judeţ este Klaus Iohannis, cu peste 15 procente. Potrivit BEJ Giurgiu, în judeţ s-au prezentat la vot 128.812 alegători dintr- un total de 228. 673 de alegători înscrişi pe listele electorale permanente, iar dintre aceştia 61,32 la sută şi-au exprimat votul pentru Victor Ponta, respectiv 77.072 de alegători şi 15,40 la sută pentru Klaus Iohannis, respectiv 19.360 de alegători.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.