Renzi cere “respect” pentru Italia din partea Bruxelles-ului

0

Premierul italian Matteo Renzi a cerut joi „respect” pentru Italia din partea Bruxelles-ului, în contextul tensiunilor cu noul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care se îndoieşte de sinceritatea lui Renzi.

„Cer respect pentru Italia, trecutul şi viitorul ei. Insist asupra respectului pe care ţara îl merită”, a declarat tânărul premier, în vârstă de 39 de ani, într-un mesaj postat pe Twitter, în timp ce Juncker i-a acuzat pe şefii de guvern britanic şi italian că-şi mint cetăţenii cu privire la negocierile bugetare în Europa.”Nu mi-a plăcut modul în care unii premieri s-au comportat după summit”, a declarat Juncker în cursul unei audieri la Parlamentul European privind rezultatele ultimei reuniuni a liderilor europeni, informează Mediafax.

„I-am spus lui Matteo Renzi că nu sunt în fruntea unui grup de birocraţi. Sunt preşedintele Comisiei Europene, o instituţie politică, şi vreau ca premierii să respecte această instituţie”, a afirmat el.

Dacă fostul preşedinte al Comisiei, „Jose Manuel Barroso, ar fi ascultat doar birocraţi, atunci bugetul Italiei ar fi fost tratat într-o manieră complet diferită”, a spus Juncker, la câteva zile după decizia Bruxelles-ului de a nu respinge proiectul de buget francez şi italian.”Nu intenţionez să merg la Bruxelles pentru a da explicaţii cu privire la ce trebuie să fac, i-am spus despre asta lui Juncker”, a reacţionat Renzi. „Eu nu merg în Europa să spun: vă rog, ascultaţi-mă, eu nu cerşesc”, a adăugat Renzi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.