Vin temperaturi de peste 20 de grade!

0

Tabloul climatologic schimbă foaia, iar vremea, urâtă şi mohorâtă până acum, devine frumoasă şi anormal de caldă pentru această perioadă.

Joi va fi vreme caldă în aproape toată ţara, dar mai ales în vest şi centru, ca şi în zonele de deal şi de munte, unde se anunţă o zi deplin însorită. Dar în Oltenia, Muntenia şi Moldova, iar izolat şi în Transilvania, ceaţa va fi prezentă în primele ore din zi, în timp ce în vest vântul dă semne de agitaţie. În aceste condiţii, maximele amiezii pornesc de la 14 grade, posibil chiar mai scăzute în Lunca Dunării, unde ceaţa matinală poate persista, în timp ce în regiunile vestice se ating valori foarte generoase pentru data din calendar, 22 de grade vor fi măsurate la umbră.

Joi va fi o zi însorită după ce se risipeşte ceaţa dimineţii, vântul nici nu se simte, iar la prânz termometrele vor indica 15…16 grade.Vineri, vremea deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării, deşi soarele se ascunde din când în când după nori, iar în sud şi în est dimineaţa pe arii restrânse va fi ceaţă. Izolat, vor fi ploi slabe sau burniţă, iar vântul va fi şi el mai alert în Banat şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade în sudul Olteniei şi zonele joase din Moldova, unde ceaţa sau norii stratiformi vor persista, şi 23 de grade în vest.
Vremea va fi o zi caldă, cu ceaţă în orele dimineţii, şi 16…18 grade în termometre la amiază, fără adiere de vânt.
Sâmbătă, temperaturile mai scad puţin, însă vremea se va menţine deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării. Vor fi înnorări şi pe arii restrânse ploi slabe în regiunile sud-vestice, iar spre seară şi în noaptea următoare în cele sudice. În rest, cerul va fi temporar noros, dar local va fi ceaţă, trecător asociată cu burniţă în est, iar dimineaţa şi în sud şi centru. Vântul va avea intensificări doar pe crestele montane. Maxime termice vor fi 13 grade în nordul Moldovei şi 21 de grade în sud-est.
Sâmbătă, vremea va fi în continuare caldă. Dimineaţa va fi ceaţă, însă pe parcursul zilei predomină soarele şi abia spre seara şi în noaptea următoare norii se adună treptat şi vor fi condiţii ca trecător să plouă slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, în loc de 13, cât ar fi normal.
Duminică, temperaturile continuă să scadă puţin, dar vremea va fi în continuare caldă în toată ţara, deşi cerul va fi mai mult noros în regiunile extracarpatice, unde pe alocuri va ploua slab. În restul teritoriului înnorările vor fi doar temporare şi numai izolat este posibil să cadă câţiva stropi de ploaie. Vântul nu dă semne de agitaţie, iar la amiază vor fi între 12 şi 19 grade la scara întregii ţări. Iar vremea se menţine caldă şi în următoarele zile în regiunile intracarpatice, în timp ce în sudul şi estul ţării valorile termice vor fi apropiate de cele normale, în condiţii de nori joşi şi ceaţă, asociată cu burniţă. Şi probabilitatea de ploaie creşte abia spre sfârşitul mijlocul săptămânii viitoare.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.