Concurs de literatură ”Moștenirea Văcăreștilor”

0

Concursul național de literatură ”Moștenirea Văcăreștilor” va debuta, vineri, la Târgoviște, competiția fiind structurată pe patru secțiuni: creație poezie, proză scurtă, eseu și teatru scurt, se arată într-un comunicat al Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

”Concursul urmărește să descopere, să sprijine și să promoveze o literatură de certă valoare umanist-estetică, deschisă tuturor abordărilor, căutărilor și inovațiilor din interiorul oricăror experiențe ale canonului specific românesc ori universal și se adresează creatorilor din toată țara”, se mai arată în comunicatul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, ora 11,00, la Muzeul de Artă din Târgoviște. În aceeași zi, între orele 15,00-17,30, tot la Muzeul de Artă din Târgoviște, va avea loc o masă rotundă cu tema ”Promoția de azi a Școlii de la Târgoviște”, iar la ora 18,00, se va desfășura vernisarea expoziției de grafică — Constantin P. Popescu și sculptură—Ion Mărculescu.

Sâmbătă, au loc decernarea premiilor celei de-a XLVI—a ediții a Concursului Național de Literatură ”Moștenirea Văcăreștilor” și lansarea cărții ”Festivalul Național de Literatură Moștenirea Văcăreștilor — ediția a XLVI-a, Târgoviște 2014”, editată de Consiliul Județean Dâmbovița — Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Societatea Scriitorilor Târgovișteni.

Organizatorii concursului ”Moștenirea Văcăreștilor” sunt Consiliul Județean Dâmbovița prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Târgovișteni, Biblioteca Județeană ”I.H.Rădulescu” și Complexul Național Muzeal ”Curtea Domnească”.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.