Alina Bica, luată în vizor de CSM

0

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii sesizează Inspecția Judiciară pentru a face verificări în cazul procurorului-șef al DIICOT, Alina Bica, privind semnalările din presă despre deplasarea acesteia la Paris cu liderul PMP, Elena Udrea, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al CSM transmis vineri, Consiliul a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării unor verificări atât privind cererea de apărare a reputației profesionale formulată de procurorul Alina Bica, cât și prin raportare la Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor, ca urmare a aspectelor mediatizate în legătură cu deplasarea la Paris, în luna februarie, a procurorului-șef al DIICOT.

Șefa DIICOT, Alina Bica, a precizat, într-un comunicat difuzat joi, că nu comentează în spațiul public „aspecte care țin de viața privată” și că a solicitat CSM să deruleze verificări cu privire la imaginile difuzate de un site și preluate în cursul zilei de mai multe televiziuni.

„Procurorul șef al DIICOT, Alina Bica, înțelege să nu comenteze în spațiul public aspecte care țin de viața privată, desfășurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă. De altfel, procurorul șef al DIICOT a solicitat astăzi Consiliului Superior al Magistraturii să declanșeze, de îndată — prin Inspecția Judiciară a CSM reputației profesionale”, se arăta într-un comunicat al DIICOT remis joi. Potrivit unui comunicat al CSM transmis vineri AGERFPRES, Consiliul a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării unor verificări atât privind cererea de apărare a reputației profesionale formulată de procurorul Alina Bica, cât și prin raportare la Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor, ca urmare a aspectelor mediatizate în legătură cu deplasarea la Paris, în luna februarie, a procurorului-șef al DIICOT.

Șefa DIICOT, Alina Bica, a precizat, într-un comunicat difuzat joi, că nu comentează în spațiul public „aspecte care țin de viața privată” și că a solicitat CSM să deruleze verificări cu privire la imaginile difuzate de un site și preluate în cursul zilei de mai multe televiziuni.

„Procurorul șef al DIICOT, Alina Bica, înțelege să nu comenteze în spațiul public aspecte care țin de viața privată, desfășurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă. De altfel, procurorul șef al DIICOT a solicitat astăzi Consiliului Superior al Magistraturii să declanșeze, de îndată — prin Inspecția Judiciară a CSM — verificări privind imaginile difuzate de site- Joi, în presă au apărut mai multe fotografii cu Elena Udrea și Alina Bica, în textul care însoțește imaginile susținându-se că acestea au fost suprinse în februarie 2014, la Paris, într-o vizită privată.

Joi, în presă au apărut mai multe fotografii cu Elena Udrea și Alina Bica, în textul care însoțește imaginile susținându-se că acestea au fost suprinse în februarie 2014, la Paris, într-o vizită privată.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.