Campanie de depistare a cancerului la sân

0

Gral Medical desfășoară în perioada 03.11.2014 – 31.12.2014 campania de prevenție a cancerului de sân ”Viitorul depinde de tine. Ia măsuri acum!”, potrivit Agerpres.

În fiecare an Gral Medical se implică în lupta contra cancerului prin campanii de informare și prevenție pentru cele mai importante afecțiuni cu care se confruntă românii.

Incidența cancerului mamar în România
Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă forma de cancer întâlnită la femei, cu o incidența în România de 8981 cazuri noi pe an și o mortalitate de 3244 decese anual (Globocan 2012). Mai mult de atât se observă că există un trend crescător de la an la an, iar comunitatea medicală trage un semnal de alarma ca în următorii 3 ani va depăși 10000 de cazuri noi depistate în România. Un alt lucru îngrijorător este faptul ca din ce în ce mai multe femei tinere se confruntă cu această problemă.

Simptomele și prevenția cancerului la sân
Odată cu apariția tratamentelor moderne oncologice, cancerul mamar se poate trata, însă este foarte important să poata fi diagnosticat timpuriu. Aici intervine informarea și implicarea socială, astfel încât fiecare femeie trebuie să cunoasacă semnele și simptomele cancerului mamar, să se automonitorizeze și să intre într-un program de prevenție anual.

Cele mai importante simptome ale cancerului mamar sunt: modificari ale texturii pielii, scurgeri mamelonare, deformări ale unui sân, retracția mamelonului, apariția unui nodul. Pentru a ține sub control cancerul mamar, orice femeie poate să apeleze anual la investigații de rutina și să își facă controlul de specialitate anual. Pentru a nu apela la investigații iradiante, cea mai facililă și accesibilă investigație de control este ecografia mamară bilaterală și un consult de specialitate

Campania ‘Viitorul depinde de tine. Ia măsuri acum!’
În perioada 03.11.2014 — 31.12.2014 se pot efectua promoțional ecografii mamare bilaterale + interpretare la doar 40 lei în toata rețeaua de centre Gral Medical: București, Ploiești, Focșani, Sibiu, Pitești, Valcea și Craiova. Suplimentar fiecare pacient primește un voucher cu reduceri de 25% la analize medicale pentru un control suplimentar.Voucherul poate fi folosit de titular sau de orice membru al familiei.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.