Corina Creţu îşi ia rolul în serios

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, susține că România este una dintre țările în care diferențele dintre orașe și mediul rural sunt în continuare „stridente și dureroase, informează Agerpres.

„Aproape 50% din investițiile publice din România au fost făcute cu bani europeni. Aceste fonduri reprezintă angajamentul pe care CE și l-a luat de a reduce decalajele de dezvoltare dintre regiunile Europei și eu cred că România este una dintre țările în care, din păcate, aceste diferențe dintre orașe și mediul rural sunt în continuare stridente și dureroase. Trebuie să învățăm să ne dezvoltăm împreună, pentru că altfel nu ne vom putea dezvolta pe termen lung iar fondurile europene sunt un instrument cu ajutorul cărora UE ne predă lecția solidarității între statele membre”, a declarat Crețu vineri, într-o conferință de presă la sediul Ministerului Fondurilor Europene.

Comisarul european a precizat că România a făcut multe lucruri bune cu fondurile europene.

„România a făcut deja foarte multe lucruri bune cu aceste fonduri, s-au construit 124 km de autostradă, s-au reabilitat 923 km de drumuri județene, mii de oameni au astăzi acces la sisteme moderne de management al deșeurilor și a fost sprijinită relansarea cercetării științifice. În numai trei ani, din 2012 până în 2014, România a reușit să investească 6,8 miliarde euro, adică 38% din fondurile care i-au fost alocate în perioada 2007 — 2013”, a afirmat Crețu.

Comisia Europeană a aprobat Acordul de Parteneriat 2014 — 2020 cu România în data de 6 august, țara noastră fiind cel de-al 11-lea stat membru UE care a obținut aprobarea acestui document.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.