Manual de manipulare pesedistă

0

Ce bine ar fi fost, din punct de vedere electoral, dacă Băsescu ar mai fi avut doi ani de mandat. Pentru PSD, Ponta, baronii din partid. Măcar până la alegerile locale şi parlamentare din 2016 să mai fi fost la Cotroceni „blestematul” ăsta de Băsescu! Prezentat de gaşca pesedistă şi aplaudacii din mass-media obedientă lui Ponta drept sursa tuturor relelor din ultimii zece ani.

Ce contează că pesediştii, în frunte cu prezidenţiabilul Ponta, se află de aproape trei ani la guvernare? Că exponenţii găştii pesediste controlează toate ministerele din România şi administraţia publică de la nivel central şi local? Că miliardele de euro din buget sunt la cheremul baronilor din partid, cei care îi manevrează, din umbră, pe liderii centrali ai PSD? Contează doar că guvernarea PSD este departe, foarte departe, de promisiunile din 2012 şi în consecinţă trebuie identificat, pe mai departe, vinovatul pentru această situaţie dramatică. Bineînţeles, că Băsescu va rămâne vinovatul de serviciu al României multă vreme şi după părăsirea Palatului Cotroceni.

Cetăţenii, milioanele de alegători sunt manipulaţi, minţiţi, în cel mai pervers mod. PSD, în formula cu sau fără USL, a câştigat alegerile locale şi parlamentare din 2012, dar şi pe cele europarlamentare din vara acestui an, exclusiv, prin sloganul „Jos Băsescu!”.

Departe de a fi avocatul lui Traian Băsescu, vinovat, ce-i drept, de multe abuzuri în cei zece ani de mandat, însă, de aici până la demonizarea acestuia este cale lungă. Este adevărat că Băsescu a greşit, a încălcat Constituţia, a dinamitat orice fel de mediere posibilă între partide, a împărţit clasa politică în răi şi buni, ultimii mai mereu cei din anturajul său, însă, nu este singurul vinovat de situaţia în care se află România.

Să mă explic… Guvernarea Ponta conduce România de doi ani şi şase luni. Timp suficient pentru a pune în practică, măcar parţial, promisiunile electorale. De altfel, useliştii au promis depolitizarea administraţiei, primarea competenţei, bla, bla, bla. Realitatea arată altceva! A mişcat vreun deget prezidenţiabilul Ponta în această direcţie? Să fim serioşi! Gaşca pesedisto-uneperisto-udemeristo-conservatoare a împărţit România pe felii conform algoritmului politic. Au eliberat, în strigăte de luptă, judeţele de vechilii pedelişti şi şi-au instaurat proprii vechili în administraţia publică centrală şi locală!

Să mergem mai departe. Ce (mai) urla Victor Viorel Ponta în campanie la adresa migratorilor politici din UNPR care au susţinut regimul Băsescu, regim care a tăiat salariile, a crescu TVA şi a aruncat românii în hăul disperării! Ce contestat mai era Gabriel Oprea, marele trădător, nu-i aşa domnilor Şova şi Dragnea?

Ce a urmat se ştie. Traseiştii lui Oprea au trecut în barca lui Ponta, iar gestul acestuia a fost recompensat cu funcţia de vicepremier pe probleme de ordine şi siguranţă naţională! Nu vă este ruşine, domnilor din PSD, în special dumneavoastră domnule prezidenţial Ponta, să svă comportaţi ca şi cum aţi fi nişte călugări de la Muntele Athos.

Să continuăm, atunci, cu mult hulita ordonanţă de urgenţă care legaliza migraţia politică a primarilor, o altă mostră de dispreţ la adresa românilor care au votat USL, şi implicit PSD, pentru a asista la o altfel de guvernare!

Din păcate, PSD rămâne un partid atrofiat de interese meschine, de baroni tot mai nesătui, de lideri mărunţi incapabili să privească mai departe de propriile interese. Va ajunge Ponta preşedintele României? Sper că nu, din simplul motiv că a arătat, din plin, ca premier cât îi respectă pe români! O spun şi o voi repeta până în ultima zi a campaniei. Nu cred că Iohannis este soluţia ideală pentru România, însă, pentru orice român de bun simţ, este mai mult decât evident că reprezintă o variantă preferabilă lui Ponta.

Ştiu, în spatele lui Iohannis, există un Blaga, Videanu, baroni pedelişti şi liberali din judeţe la fel de aroganţi ca şi cei din PSD, există multe, multe interese şi presiuni, însă Iohannis poate, cel puţin îmi place să cred, rezista acestora. Răul cel mai mic trebuie votat şi în 2014! Asta este realitatea tristă în care suntem nevoiţi să ne „scăldăm” şi de această dată.

 Un editorial de Iulian Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.