Rusia antrenează insurgenţii din estul Ucrainei

Share:

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a acuzat joi Rusia că desfăşoară o operaţiune privind crearea unui poligon în estul Ucrainei în vederea antrenării insurgenţilor proruşi, relatează agenţia oficială ucraineană Ukrinform, în pagina electronică.

„Rusia desfăşoară operaţiunea Domino pentru antrenarea militară a insurgenţilor pe teritoriile ocupate în Doneţk şi Lugansk”, a declarat un oficial din cadrul SBU, Markian Lubkivski.”Serviciile de contraspionaj au aflat că liderii insurgenţi încearcă să transfere în Ucraina un poligon din regiunea rusă Rostov, pentru a-i antrena militar pe alţi separatişti direct în regiunile Doneţk şi Lugansk”, a adăugat el, menţionând că „aceasta este o operaţiune numită Domino, care este finanţată din bugetul federal al Rusiei”, informează Mediafax.

Lubkivski a afirmat că serviciile speciale ucrainene au reuşit să afle numele şi rangurile participanţilor principali la această operaţiune.

Potrivit, oficialului ucrainean, ultimul convoi rus care a intrat în Ucraina săptămâna trecută transporta, de fapt, echipamente pentru acest poligon.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.