Universitatea București nu organizează dezbateri electorale

0

Universitatea din București a precizat vineri că nu va organiza o dezbatere electorală între cei doi candidați la alegerile prezidențiale, Victor Ponta și Klaus Iohannis, informează Agerpres.

„Universitatea din București nu va organiza o dezbatere electorală între cei doi candidați la alegerile prezidențiale. Universitatea din București nu este responsabilă pentru comunicatele și informările venite din partea altor asociații sau organizații. Universitatea din București și Facultatea de Drept nu au primit până în acest moment nicio solicitare oficială pentru a organiza sau a găzdui o dezbatere electorală între candidații din turul al doilea al alegerilor prezidențiale”, a anunțat conducerea Universității din București într-un comunicat de presă.

Totodată, reprezentanții instituției resping orice tentativă de implicare politică și amintesc că folosirea spațiilor universității în alte scopuri decât cele didactice și științifice nu este permisă.

„Universitatea din București reamintește că, în conformitate cu decizia Consiliului de Administrație din data de 8 octombrie, UB respinge orice fel de tentativă de implicare politică iar folosirea spațiilor instituției în alte scopuri decât cele didactice și științifice nu este permisă”, se afirmă în comunicatul de presă.

Precizările Universității din București vin după ce Societatea Studenților Universității București (SSUB) le-au propus vineri celor doi candidați la alegerile prezidențiale să participe luni, la o oră ce poate fi stabilită împreună cu echipele de campanie, la o dezbatere publică ce ar urma să aibă loc în Aula Magna a Facultății de Drept.

Reprezentanții SSUB afirmau vineri că vor lăsa la latitudinea celor două echipe de campanie să decidă moderatorul și temele de discuție, invitând pe această cale Televiziunea Română să înregistreze sau să transmită în direct dezbaterea, în cazul în care cei doi candidați acceptă.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.